tisdag 28 december 2010

Årets sista SKOOP...

Så fick vi då siffror årets sista opinionsundersökning från SKOP, knappast något scoop.-. Valets vinnare Moderaterna och Miljöpartiet fortsätter framgångsvågen och de två minsta borgerliga stödpartierna, Centern och Kristdemokraterna hamnar under fyraprocentspärren. Tycker Stig-Björn Ljunggren gör en härlig analys av läget för de tynande tu i sin krönika i dagens Ölandsblaska (endast i pappersvarianten).

"Centerpartiet har en duktig talför partiledare, en Duracellkanin som inte duckar för något, vare sig det är hjärnspöken eller hårda fakta. Likväl är centerpartiet på väg att trancenderas till den politiska kyrkogård där föregångarna Lantmannapartiet ligger.
Kristdemokraterna kämpar duktigt med att försvara traditionella värderingar i ett nihilistiskt 2000-tal där verklighetens folk får huka bakom sina kreditinkpöta Volvobilar när den politiska korrektheten i Tjockhult trummar dem på näsan med sina pekpinnar. Men resultatet är enbart att partiet går sämre och sämre."

Vi socialdemokrater håller fortsatt historiskt låga siffror. Något annat var väl inte väntat efter den minst sagt turbulenta höst som vårt parti genomlidit. Socialdemokratin har en lång väg att vandra där vi som partiföreträdare har ett stort ansvar att modernisera socialdemokratin i takt med tiden. Nu är det hög tid att vi står upp för våra värderingar och att fler gör Ylva Johansson sällskap och ställer sig upp och säger: Jag älskar mitt parti, jag vill leda det framåt, jag ser en väg till framtiden, jag vill att ni gör mig sällskap! För som Stig-Björn fortsätter i sin krönika, "politik är en väg, inte ett hus".

Andra som bloggar om undersökningen: Johan Westerholm, Tokmoderaten, Krassman

Media som skriver om den: Aftonbladet, DN, SvD, Expressen

2 kommentarer:

Anonym sa...

Och eftersom du inte skriver något om SD så har SD förstås gått upp. Bergis.

kalle008

Michael Granstedt sa...

För den som vill ta del av hela SKOP-undersökning går det bra att gå in på länkarna till media. Som du säkert märker kalle008 så kommenterar jag inte heller vänsterpartiet eller folkpartiet i min postning. Min blogg innehåller mina tankar och funderingar och vilka partier som kommenteras görs utifrån mitt eget huvud.

//micke