torsdag 12 januari 2012

Tvångssterilisering och lönedumpning...

Har funderat lite kring de senaste alliansutspelen. Ett från kristdemokraterna, som förövrigt verkar ha en turbulent tid just nu. The holy war utspelar sig i kampen mellan två partiledarkandidater som inte gör någon människa glad. Ska KD inte bli en partimegafon åt livets ord är nog Birro det rätta alternativet... Själva förslaget innebär fortsatt tvångssterilisering av personer som genomför ett könsbyte, en horribel lag som knappast hör hemma i ett modernt land!

Det andra förslaget läser jag om i Dagens Samhälle. Det är Folkpartiet som vill dumpa lönerna för ungdomar, igen! Den här gången vill de få med sig SKL i kampen för att ungdomar ska jobba för trefjärdedelslön jämfört med de av parterna överenskomna avtalen. Förslaget kommer från det folkpartistiska kommunalrådet i Sollentuna... Undrar om han vill införa ungdomspriser i den lokala ICA-butiken, ge ungdomar en hyresrabatt med 25% eller varför inte låta ungdomarna betala trefjärdedelar av priset på krogen???

Funderar på hur folk skulle reagera på förslag om tvångssterilisering av alla kristdemokrater eller på ett förslag där alla folkpartister får nöja sig med 75% av avtalad lön... Men det är ju såklart bara rent hypotetiska tankar...

Inga kommentarer: