söndag 8 januari 2012

Söndagsportal...

Så söndagsmorgon, den sista som avrundar helgerna. Söndagen som utgör portalen in i vardagen igen. Dagen kommer med all säkerhet ägnas åt förberedelser för vardagen och bortstädande av julens smyckning. Börjar med en av dessa guldstunder i soffan med två morgonmornandes tjejer framför barnkanalens utbud, nu Tinga Tingas sagor... Ett afrikanskt äventyr.

Ett annat äventyr för tjejerna blir trippen till Hundfjället om några veckor, ett välkommet avbrott i den där vardagen. De ser verkligen fram emot att träffa Vintra, det busiga trollet, och gå på skidskola. Båda är så stolta över att vara snöboll respektive snöstjärna! För min egen del ser jag fram mot att få några mil på snö. Förberedelserna inför årets Vasalopp har ju, utifrån snöperspektivet, varit helt annorlunda än de två tidigare åren.

Även om träningen varit god de senaste veckorna har den ju främst inriktats på grundkonditionen med varierade distans och intervallpass. Inspirerad av gårdagens diskussioner i Vinterstudion inser jag att jag borde komma igång med riktad styrka och teknik inför årets insats... Känns verkligen som det börjar dra ihop sig. Speciellt som vi igår pratade en del om boendet i Mora och hur vi ska lägga upp dagarna inför loppet i år. Det blev mycket snack kring valla och kolhydratladdning, märks hur man mentalt redan börjar preparera sig...

Inga kommentarer: