torsdag 19 januari 2012

Åtgärder krävs

Direktrapporteringen från veckans tvådagars VU-möte är intensiv. Det rapporteras om rosleveranser och Expressens påstådda sms-kontakter direkt från mötet. Det senare borde falla på sin egen orimlighet. Det enda som är säkert är att VU diskuterat skuggbudgethanteringen och gått på Juholt/Waidelich linje. Mötet fortsätter och besked i ledarfrågan väntas under morgondagen. Ett är säkert, åtgärder krävs!

Nu höjs röster för ett delat ledarskap. Något jag personligen propagerade för redan efter Mona Sahlin. Det pratas om en partiordförande, en statsministerkandidat och en partisekreterare. Tror det kan vara rätt väg förutsatt att samtliga tre är personer som hyser stort förtroende både inom partiet och bland väljarna. VU måste våga se sanningen och ta konsekvenserna!

*Uppdaterat 120120 12.00*
Med den utveckling som sker inom partiet måste VU agera för att återställa förtroendet för socialdemokratin. Det kan antagligen endast ske genom att Håkan Juholt lämnar uppdraget som partiordförande. Jag hoppas att VU har den insikten idag! Vägen för att återställa förtroendet är att ledningen ställer sina platser till förfogande och att en ny, öppen, process inleds för att ta fram en statsministerkandidat och en partiordförande.

Inga kommentarer: