söndag 23 januari 2011

De spännande diskussionerna

Ikväll har vi haft möte med styrelsen för Socialdemokraterna på södra Öland. Vi befinner oss mitt uppe i ett intressant förnyelsearbete. Det förs spännande diskussioner kring arbetssätt och ledarskap. Känns verkligen som vi lokalt är på rätt väg med friare arbetsformer och ett mer engagerande arbetssätt. Ikväll fick vi förutom våra spännande verksamhetsdiskussioner även förmånen att dryfta två frågeställningar inför den socialdemokratiska extrakongressen. Ombud och kriterier för partiledare.


Öland får möjlighet att skicka ett ombud och vi på södra Öland beslutade ikväll att avstå från att nominera någon egen kandidat till förmån för Borgholms Ilko Corkovic. Styrelsen resonerade att Ilko på ett förtjänstfullt sätt kan respresentera samtliga medlemmar på Öland tack vare hans demokratiska och inlyssnande förmåga. När det gäller kriterier för partiledare förespråkar vi ett dubbelt eller delat ledarskap för att lyckas kombinera alla de nödvändiga kriterierna. Vi ser att det moderna ledarskapet måste kunna kombinera ett stads- och landsbygdsperspektiv, manligt och kvinnligt, bredden i det socialdemokratiska idéarvet, mångfald och modernitet, karisma och tydlighet. Det nya ledarskapet bör hämtas ur den nya generationen socialdemokrater men även innehålla god erfarenhet av politiskt arbete såväl inom partiet som i våra folkvalda parlament.

Det är spännande att läsa diskussionerna som pågår i media om vem som ska bli ny partiledare när vi inom partiet är i full gång att lämna kriterier till valberedningen. Tids nog blir det namndiskussioner utifrån kriterierna. Media rusar dock iväg i förväg... iofs inte helt ovanligt...

Andra som bloggar om (s) förändring; Peter Högberg, Johan Westerholm och Martin Moberg

Media om partiledarevalet; Aftonbladet, Expressen, DN

Inga kommentarer: