tisdag 5 juli 2011

Vargen kommer!

Igår var det så moderaternas kväll i Almedalen och Fredrik Reinfeldts tur att tala. Statsministerns tal borde vara en av veckans höjdpunkter som pekar ut färdriktningen för politiken i Sverige inför framtiden. Det borde även vara statsmannamässigt och vältaligt. Gårdagens tal var inget av de tre ovanstående. Att Fredrik Reinfeldt är regeringstrött och saknar visioner har de allra flesta insett och det lyser igenom i alla hans framträdanden för närvarande. Det kan jag stå ut med.

Men att statsminister Reinfeldt i hela sin arrogans med hjälp av traditionella härskartekniker försöker förminska sina motståndare, där går han över gränsen. Långt över gränsen för att kunna kalla sig statsman. När Reinfeldt ropar vargen kommer pga att han känner sig pressad där han står i kejsarens nya kläder är det ett tydligt tecken på bristen av egen politik. Det stora numret från det ledande allianspartiet den här Almedalen var att tillsätta en framtidskommission. Under ledning av Fredrik Reinfeldt ska man komma fram till morgondagens politik.

Undrar vad det kan bli, ett sjätte och sjunde jobbskatteavdrag. Minimal välfärd (välfärdens kärna) och mer privata lösningar. För dit världen går dit går Sverige. Eller inte, 2014 kan vi sätta stopp för det allt tydligare högerexperimentet!

Andra läsvärda bloggar om Reinfeldt: Sjölander, Martin Moberg, Johan Westerholm

Media som rapporterar: Aftonbladet, Aftonbladet ledare, DN, SvD, Expressen, Dagens Arena

Inga kommentarer: