onsdag 10 november 2010

Tillförfogande oundvikligen...

Idag kom så beskedet som det spekulerats om under en tid. Mona Sahlin uppmanar samtliga ledamöter i partistyrelsen att ställa sina platser tillförfogande vid partiets extrakongress nästa år. Vid förtroenderådets möte den 4 december kommer partistyrelsen föreslå att valberedningen påbörjar sitt arbete. Måtte nu inte persondiskussionerna ta överhand i det så viktiga förnyelsearbetet av partiets politik och organisation.

Johan Westerholm skriver ett mycket bra brev till Mona Sahlin på sin blogg där han uppmanar henne och partistyrelsen att plocka upp det arbete som påbörjades efter valförlusten 2006. Med rådslagen påbörjades då en förändring av den socialdemokratiska politiken. Ett arbete som mynnade ut i Jobbkongressen. Ett arbete som blev avbrutet pga det allmänna val som nyligen avslutades. Nu gäller det att med full kraft ta tag i omdaningen för en modern Socialdemokrati. Med dagens besked från Mona Sahlin förväntar jag mig ett tydligt ledarskap fram till extrakongressen. Nu finns inget att förlora, nu måste Socialdemokratin vidare...

Precis som Johan Westerholm längtar jag efter den idépolitiska debatten, efter en modern Socialdemokrati. Nu är det tid att, med grund i våra värderingar om solidaritet, rättvisa och frihet, formulera idéerna för morgondagen som bär i människors vardag. Socialdemokratin står tillförfogande oundvikligen... Ta väl hand om den!

Till sist måste jag säga att jag inte förstår Morgan Johanssons utspel idag. Har funderat på det sedan imorse och hans kritik mot Östros känns bara löjligt och felriktat.

Andra som bloggat: Peter Högberg, Martin Moberg, Krassman & Jan Andersson

Media: Aftonbladet, Expressen, DN, SvD, SVT, SR

Inga kommentarer: