torsdag 25 november 2010

Landstingspolitik...

Idag är det andra dagen av budgetfullmäktige i landstinget. Har haft förmånen att vara inkallad båda dagarna och lyssnat till debatten. Röstat igenom framåtsyftande förslag som gör Kalmar läns landsting varje dag lite bättre. Avslagit tokigheter från Sverigedemokraterna där deras snäva människosyn lyst igenom. Just nu diskuteras Lärande och förnyelse. En väldigt central del av utvecklingen för att skapa världens säkraste vård utan köer.

Kan inte låta bli att reflektera över att många av inläggen från de borgliga företrädarna kännetecknas av samma mentalitet som i Robert Gustafssons eminenta imitation av speedwayåkaren Tony Rickardsson. Här bjuder jag på versionen från Idrotsgalan 2006.Vidare kan konstateras borgarnas strategiska arbete med att genom retorik både i talarstolen och på sociala medier sprida lögnaktiga bilder av hur verkligheten verkligen ser ut. Flertalet inlägg har andats mer retorik än relevant innehåll och både i inlägg på facebook och i diverse bloggar sprider landstingsoppositionen påståenden som saknar all relevans... Värst är nog Jonas Löfgren som i sitt senaste blogginlägg på allvar påstår att Oskarshamns sjukhus skulle vara hotat av nedläggning.

Ingen kunde vara mer felaktigt eller lögnaktigt. Förändringen – som professionen föreslår – innebär tvärtom en förbättring av vården i mellanlänet. Det ger ökad patientsäkerhet, stärkt kvalitet för patienterna och en drägligare arbetssituation för medarbetarna. Vi i den rödgröna majoriteten vill fortsätta utveckla och stärka Oskarshamns sjukhus som ett akutsjukhus. Vi tror på sjukhusets roll att erbjuda och förmedla vård av hög kvalitet. Sjukhusets uppdrag ligger därför fast och vårt mål med Sveriges säkraste vård ska genomföras bland annat med att anställa akutläkare på akutmottagningen.

Vår politik de senaste åren är en samling konkreta bevis för att någon nedläggning under inga omständigheter kommer att vara aktuell med oss i majoritet.

Inga kommentarer: