måndag 12 juli 2010

De är mycke nu...

Fredrik Reinfeldt ljuger igen... I ett par postningar, Statistik och förbannad lögn samt Statministern ljuger igen, har jag tidigare konstaterat hur statsministern har en förkärlek av att förvrida sanningen med statistik. Efter Almedalsveckan stora snackis, Littorins avgång pga sexköp, kan det konstateras att det inte bara är genom statistik Fredrik Reinfeldt försöker förvrida verkligheten. Nu gör han det via tveksamma uttalande och bristande krishantering...

I DN kan vi läsa att Reinfeldt mörkade om Littorin och på Expressens ledarsida skrivs det om bristfälliga krishanteringen á la regeringen Reinfeldt. En fråga var och en bör ställa sig är, hur regeringsduglig är Fredrik Reinfeldt? Sven-Otto Littorin är den femte moderaten som avgått ur regeringskretsen under mandatperioden, en lista finns på Aftonbladet idag. Det är en statsministers ansvar att utse ministrarna i regeringen och dessa bör naturligtvis inte vara belastade med brott mot den lagstiftning vi har gett dem i uppdrag att besluta över.

När tre ministrar avgår under en mandatperiod pga misstanke om brott (svart arbetskraft, tv-licens och sexköp) och en fjärde (folkrättsbrott) borde göra det, i alla fall ta timeout under förundersökningen, handlar det inte om regeringsduglighet utan snarare om en oduglig statsminister!

Andra bloggare som skriver om Regeringskrisen är Högbergs tankar, Kulturbloggen och Johan Westerholm!

Inga kommentarer: