lördag 3 juli 2010

Måltavla Sahlin

Idag på årets varmaste dag med gott och väl medelhavsvärme hemma i Saxnäs läser jag en mycket bra debattartikel i DN. Det är våra 26 distriktsordföranden inom Socialdemokraterna som vädjar till Moderaterna att lägga ner sin hatkampanj mot Mona Sahlin. Under de senaste månaderna finns ett tydligt mönster med samordnade utspel och aktiviteter där de borgerliga partierna sänker valdebatten till smutskastningens nivå genom att spela på fördomar, förtala och misstänkliggöra. Måltavlan är Mona Sahlin.

Det går inte att acceptera vare sig hatet eller att väljarna blir blåsta på den politiska diskussionen. Det räcker nu! Moderaterna och de andra allianspartierna måste genast lägga ner personkampanjen mot Mona Sahlin och börja diskutera sakfrågorna om jobben, välfärden och rättvisan.

Nu inleds Almedalsveckan, det är dags att allianspartierna står upp för sin politik. Vi Socialdemokrater står för vår och är stolta över den. Vi inser att Sverige, Kalmar län och Öland blir starkare om vi håller samman samhället istället för att öka klyftorna och motsättningarna! Det kommer att bli en lång och tuff valkampanj. Låt valdebatten handla om det som berör människor. Låt valet handla om politik, om framtidstro, jobben, skolan, sjukvården och ökad rättvisa. Inte om mjölkchoklad!

3 kommentarer:

Kalmardamen sa...

Ett bra inlägg. Håller med dig!
Nu får det vara nog med smutskastningen!

Anonym sa...

Men snälla någon, det är ingen smutskastningskampanj. Det Mona drabbas av är ingen smutskastningskampanj, utan bara konsekvenserna av att hon är mycket olämplig som statsministerkandidat, och jag håller henne som huvudskäl till varför jag nu bara kan tänka mig MP av de 3 oppositionspartierna inför valet i höst. (Även det bär emot då Mona blir statsminister om vi vinner) Socialdemokraterna behöver förnyelse, men utan en kompetent och moralisk person som kan stå upp mot alliansen är jag rädd att budskapet för alltid kommer att falla i skymundan. Den som överväger att rösta på endera av de politiska blocken, måste även betänka huruvida det blockets statsministerkandidat är lämplig att representera Sverige inrikes och utrikes - det är inte Mona. Hon må vara en skicklig politiker internt, men hon är onekligen mycket slarvig av hennes förflutna att döma.

Jag förstår att ni aktiva socialdemokratiska politiker sluter upp bakom Mona, då partiet behöver enighet utåt under brinnande valrörelse, men det (S) behöver på längre sikt (tyvärr) är att byta ut Mona innan valet (vilket aldrig kommer att ske) eller förlora valet och 'tvinga' bort henne och tillsätta en stark statsministerkandidat som kan få de tveksamma och gräsrötterna att komma tillbaka till partiet.

Michael Granstedt sa...

Vill egentligen inte publicera anonyma avsändare men tycker Anonym är saklig i sina kommentarer även om jag inte delar analysen.

Den kampanj Mona utsätts för är definitivt en smutskastningskampanj. När Moderaterna sätter Karl Rove på lönelistan och inspireras av Amerikanska smutskastningskampanjer infekteras svensk politik. Övriga Allianspartier följer lydigt efter både när det gäller politik och metoder. Något som syns tydligt när de fyra pratar med samma tunga...

Min bild av Mona Sahlin som ledare för partiet och som vår nästa statsminsiter är glasklar. Hon är en mycket kompetent politiker med väldigt stor erfarenhet. Att hon har missat vissa åtaganden vid några tillfällen i livet anser jag mest visar på att Mona är en vanlig människa av kött och blod. Det är i mina ögon avsevärt mycket värre att vara involverad i kränkningar av människors rättigheter i Sudan exempelvis... Med Mona som statsminister får vi en ledare med tydliga demokratiska ideal. En person som lyssnar till andra men som samtidigt är stark nog för att med kraft föra Sveriges talan på det internationella planet!

När det gäller förnyelse av den socialdemokratiska politiken så rekommenderar jag varmt att gå in på www.socialdemokraterna.se och läsa besluten från Jobbkongressen i höstas. Fick själv förtroendet att vara med under den och tycker absolut att kongressen förde vår politik framåt!