tisdag 27 juli 2010

Satsar på barnomsorg...

...blev rubriken i Östrans intervju med mig inför valet. Med 54 dagar kvar av valrörelsen börjar det intensifieras allt mer. Östrans fem frågor till förstanamnen i partierna är ett sätt för väljarna att ta till sig vilka de ska ge förtroendet på valdagen. Ett betydligt seriösare journalistiskt arbete än Aftonbladets kvällsstidningsrubrikjournalistik... Något som förövrigt engagerat flera bloggar idag, Högbergs tankar, Johan Westerholm, Peter Andersson och Tokmoderaten för att nämna några...

Mina svar i intervjun grundar sig självklart i den politiska plattform som partiet har tagit fram lokalt för södra Öland. Mycket riktigt är barnomsorgen och skolan centrala delar, kulturen och företagsklimatet likaså. Jobb och framtidstro är det vi står för! Vi är också tydliga med att Mörbylånga behöver ett nytt politiskt ledarskap som sätter hela kommunens utveckling i fokus genom att ta tillvara på den kraft och de idéer som finns hos människorna på södra Öland.

Det Östran inte fick med är bl.a. vår vilja till ett nytt förhållningssätt för kommunen. Vi socialdemokrater vill göra ett handslag med invånarna, föreningslivet och företagen i de olika bygderna om hur vi kan göra för att utveckla kommunen tillsammans.

Inga kommentarer: