lördag 3 oktober 2009

Badplatser, privat eller inte...

Ölandsbladet idag tar upp tråden som jag påbörjade igår, badplatserna på södra Öland. Haga Park affären sätter verkligen på sin spets hur vi ska hantera våra badplatser. En fortsatt utförsäljning och privatisering á la Haga Park som den borgerliga majoriteten i kommunen förordar eller en strategisk satsning på badplatserna utifrån ett besöksnärings och rekreationsperspektiv som vi socialdemokrater har förespråkat?!?

Att fortsätta på det inslagna spåret av privatisering när vi nu ser vad som händer med Haga Park känns väldigt inskränkt. Våra badplatser är allt för betydelsefulla för att hanteras så snävt ideologiskt. Nu krävs istället att vi tar fram en bred uppgörelse för hur badplatserna, såväl privata som kommunala, kan användas som en strategisk resurs för vår kommun i framtiden.

Tomas Arvidsson säger det så tydligt i sin krönika i dagens Barometern när han låter sin vän poeten utryckade det. "Ölands fantastiska miljöer måste möta turisterna med kvalitet, inte med billiga lycksökare. Öland är värt det."

Inga kommentarer: