onsdag 29 juni 2011

Skolberedningen on tour, ikväll Gårdby

Nu under sommarveckorna har den tillfälliga skolberedningens arbete i Mörbylånga gått in i en ny fas. Vi kommer träffa medborgare vid två möten för att få input till vårt slutbetänkande. Ikväll var det första mötet och platsen var Gårdby skolas matsal. På väg dit i den ursköna sommarkvällen hade jag inte stora förväntningar på antalet medverkande. Förväntningar som tack och lov inte alls infriades, matsalen fylldes med intresserade personer näst intill till sista stolen. Härligt att se engagemanget för så viktiga frågor för kommunens framtida utveckling.

Naturligtvis blev det mycket diskussioner kring den olyckliga formuleringen om alternativet att göra Gårdby till en F-5-skola. Hoppas att alla vi i politikerskaran var tillräckligt tydliga att ingen av oss i skolberedningen ser det som ett alternativ. Även Gårdby ska vara en F-6-skola och vi måste hitta både kortsiktiga och långsiktiga lösningar för det. Tycker att det kom in många bra synpunkter och nu väntar nästa möte i Färjestadens skola den 3 augusti. Säkert med minst lika många synpunkter men inte alls omöjligt att de har en annan inriktning.

Skolberedningens roll blir sedan att väva samman alla synpunkter och fakta i vårt slutbetänkande så kommunfullmäktige har ett så bra beslutsunderlag som möjligt för att avgöra hur vi löser tillgången på adekvata skollokaler framförallt för alla våra elever i norra kommundelen. Sedan gäller det även för oss politiker att lyfta blicken och diskutera innehållet i lokalerna, den kvalitet som utbildningen ska innehålla och den utveckling som måste tillåtas ske av pedagogiken och lärandet!

Inga kommentarer: