torsdag 30 juni 2011

Den sjuka regeringen, snackis nr.3?

Att sjukförsäkringen och FAS 3 skulle vara en av snackisarna under Almedalsveckan stod nog klart för de flesta redan vid anblicken av seminarieprogramet. En mängd organisationer tar upp frågan under veckan och morgondagens omröstning i riksdagen, där oppositionen med all säkerhet slår regeringen på fingrarna, borgar för att media kommer belysa frågan både avigt och rätt. Idag kom så mer bränsle på elden kring diskussionen om den sjuka regeringen. Bl.a. GP skriver om det hemliga PM som upprättades under förhandlingarna inför införandet av den nya hårdare sjukförsäkringen.

Det intressanta med dagens uppmärksammade dokument är att den tydliggör hur sjukt den Reinfeldtska regeringen agerar. De sjuka och svaga ska betala de stora skattesänkningarna, till varje pris. Finansminister Borg som ideologisk överkuku driver cyniskt igenom jobbskatteavdrag efter jobbskatteavdrag trots att de negativa effekterna för våra svårt sjuka i samhället är väl kända. Statsminister Reinfeldt applåderar skådespelet med lögn efter lögn. Det går till och med så långt att han offrar egna ministrar för att genomdriva det moderata högerexperimentet.

Allt fler ser nu igenom den regeringströtta statsministern. Frågan är hur länge den sjuka regeringen är regeringsduglig i sin minioritetsställning. Uppenbart är ju att regeringen inte klarar av att hantera sjukförsäkringsfrågan. Vilka konsekvenser det kommer att få i längden kommer säkerligen diskuteras en hel del på diverse mingel i Visby under nästa vecka!

Några andra som bloggar på temat är: In Your Face, Martin Moberg, Hannah Bergstedt, Johan Westerholm och Tokmoderaten

Andra media om skandalen: Aftonbladet, Aftonbladet 2, GP, DN, SvD, SvD 2, Expressen, SR

Inga kommentarer: