söndag 19 juni 2011

Procentens betydelse...

Söndagen och veckan kröntes med partimöte i den oerhört vackert belägna möteslokalen Vindöga i Mörbylånga Hamn. Med utsikt över ett bedårande vackert Kalmarsund tog det mycket välbesökta medlemsmötet beslut om att föreslå Malin Hedberg som ersättare för mig som 2:e vice ordförande i kommunstyrelsen samt som ordinarie i Ölands Kommunalförbund och i Folkhälsorådet. Bength Andersson kommer att gå upp som ordinarie i Kommunledningsutskottet tillsammans med Malin. Det känns väldigt bra att Malin tar över mina uppdrag i kommunen. Med det fortsätter Socialdemokratin på södra Öland den inslagna vägen för en modernisering och vitalisering. Det kändes även bra med de politiska diskussioner som mötet gav, det är spänst och kraft i den lokala socialdemokratin!

Även de skiften som gjordes i styrelsen för södra Ölands socialdemokrater bådar gott för framtiden. Bo Blad tar över kassörsrollen från mig och ny ung kraft in är Anton Håkansson. Anton och några till är även på väg att återigen dra igång SSU på ön, något som är väldigt glädjande. Speciellt roligt är det i skenet av vårt vad med SSU-distriktets ordförande Emma Frost sedan extrakongressen i våras. Då lovande hon att göra en Joholt i repris, dvs gå över Ölandsbron om vi fick igång SSU på Öland. Köp ett par sköna skor Emma, snart är det dags!

Slutligen kan vi idag ta del av dagens SIFO. Ännu en opinionsundersökning som går att glädjas åt, börjar bli en skön vana efter vårt skifte till ledarduon Juholt/Jämtin. 35,2 % känns inte illa för ett parti som enligt högerns ekokammare står helt utan politik. Svenska folket håller uppenbarligen inte med. Socialdemokratin är återigen det tydligast skinande alternativet i svensk politik. Håkan Juholt har lyckats sätta dagordningen i inledningen av sitt partiledarskap. Mycket tack vare en regeringstrött och fantasilös borlig regering. Fredrik Reinfeldt och hans kompanjon Borg kommer ideligen dragande med skattesänkningar som lösningen på samhällets problem. Problemet för de sk. nya moderaterna är att folket inte längre känner igen sig i deras berättelse. Svenska folket har betydligt större ambitioner med välfärden än dess kärna, det har Håkan Juholt förstått. Däri ligger skillnaden och procentens betydelse...


Media som skriver om opinionsläget: SvD, Aftonbladet, Expressen

Inga kommentarer: