onsdag 23 juni 2010

Underbar sommarkväll!

Njuter av en underbar sommarkväll hemma i Saxnäs. Känns verkligen att midsommar står för dörren här på Öland. Grannarna har flyttat ner från sthlm för sommaren och turistströmmen verkar aldrig ta slut. Fick även hjälpa en överförfriskad herre som somnat in på gräsplätten en bit upp på gatan, den negativa sidan av ljumma sköna sommarkvällar...

Tidigare idag var jag på Regionförbundets sista styrelsemöte innan semestertider. Trafikverket informerade, näringslivsfrågor diskuterades och ungas svårigheter att komma in på arbetsmarknaden debatterades. Den sistnämnda frågan utifrån ett rödgrönt initiativ som nu början ta form. Klart är att unga utan fullständiga gymnasiebetyg har betydligt svårare att få fotfäste på arbetsmarknaden än andra. Nu blir uppdraget att hitta samverkan för att skapa rätt pedagogik och hitta verktyg för att förbättra dessa utsatta ungdomars situation.

Under kvällen har vi Socialdemokrater på södra Öland genomfört en aktivitet på Ölands Köpstad. Delade ut "kort för unga", vårt lokala vallotteri, tillsammans med Malin och Mahlin. 102 kort blev det den här veckan utifrån det antal arbetsökande ungdomar som vi hade i Mörbylånga förra veckan. Vinnande nummer presenteras på www.socialdemokraterna.se/morbylanga på måndag!

Fick själv ett väldigt bra samtal med en dam vars barnbarn sommarjobbade med att sälja jordgubbar. Det handlade bl.a.om vikten att ta ungdomsarbetslösheten på allvar och se till att insatser sker från första dagen! Hennes barnbarn hade tur tyckte hon och berättade hur viktigt hon tyckte det var att ge ungdomar goda villkor när de jobbar. Bara att hålla med!

Inga kommentarer: