onsdag 9 juni 2010

Rödgrönt kontrakt för unga!

Efter att ha spenderat två dagar på Kalmarsalen med Fryshusets arrangemang Fryshusandan går det lätt att konstatera att ungdomsfrågorna är en av de mest angelägna för framtiden. Ungdomar är inte bara framtiden de är nu! Det är ett uttryck jag hört många gånger tidigare och sammanfattar väl mina tankar efter de här två dagarna...

Under det avslutande seminariumet på konferensen fick vi lära oss mer om socioekonomiska bokslut. Något som sätter tummen på vikten av att satsa (investera) resurser tidigt i våra liv för att undvika kostnader när samhället inte räcker till och kriminalitet och drogberoende tar vid. Utanförskapet och ungdomsarbetslösheten kostar samhället betydande summor och det känns därför extra bra att idag läsa om vårt rödgröna kontrakt för unga!

I Aftonbladet säger Mona Sahlin, – Det är massarbetslöshet, ingenting annat! Och presenterar 14 punkter där Socialdemokrater, Vänsterpartister och Miljöpartister lovar att göra allt för att få ner ungdomsarbetslösheten, som i april låg över 30 procent. De 14 punkter går att hitta hos Krassman och In Your Face. Även Peter skriver om kontraktet på Högbergs tankar!

Inga kommentarer: