onsdag 30 juni 2010

Smarta unga!

Var nere i Mörbylånga idag och besökte bl.a. de båda ungdomslägren Rokk och Texxt och Streetdance. 50 kreativa ungdomar och en handfull ledare i de härliga (och varma) lokalerna på Fritidsgården Zokker, kul att se! Körde sedan förbi Tallhöjden där det myllrade av Färjestadsungdomar på GoIF:ens fotbollsskola... Härligt att se den aktivitet och positivitet som sprids när ungdomar skapar, varje sig det handlar om idrottskultur eller musik och dans!

Tog även del av SvD:s senaste undersökning inför valet idag som handlade om ungdomsrösternas fördelning. En klar majoritet av den stora ungdomsgruppen mellan 18 och 29 år står bakom den rödgröna oppositionen inför höstens val. Stödet för den borgerliga alliansen är rekordlågt bland unga. Socialdemokraterna tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet når 56 procent jämfört med 32 procent för moderatledda alliansregeringen.

Analysen från Toivo Sjörén, ansvarig för Sifo:s opinionsundersökningar är klockren. Regeringens problem bland de unga är nog att man inte har någon framtidsberättelse att komma med. De tycker inte att skatterna är viktigast, de är intresserade av de stora vyerna och vill prata om sin framtid!

Smarta unga förstår betydelsen av Möjligheternas land och inser att växande klyftor inte är vägen för ett sammanhållet Sverige. Ungdomars kreativitet och skapande måste ges chanser! Både en, två, tre och fyra gånger...

Inga kommentarer: