söndag 11 september 2011

Open Art Örebro

Var till Örebro i helgen med familjen för invigningen av nOSTalgiFROZZA, min mor och Jannes nya ostbutik i gamla stan. Ett stenkast från slottet i Örebro. En väldigt trevlig tillställning och det är alltid kul att träffa släkt och vänner. Men det som kommer fastna starkast i minnet efter helgen är varken den goda maten, osten eller för den delen vinet som det bjöds på. Nä, det är den underbara utställningen Open Art som pågått i centrala Örebro under hela sommaren.
Idag var sista dagen och det var väldigt kul att se hur man lyckats använda det offentliga rummet i centrala Örebro med konstens hjälp. Under våra promenader tittade vi oss nyfiket omkring för att upptäcka nya konstverk. Något som gjorde att vi upplevde staden på ett nytt sätt. En härlig upplevelse! Det tjejerna fastnade mest för var den gigantiska gula kaninen på Stortorget och de vita gubbarna längs Storgatan. Bella skulle stanna och klappa dem och varje gång funderade jag på om de skulle resa sig upp... Bjuder på några bilder. Kan man hoppas på att få se något liknande i Kalmar till nästa sommar, vore fantastiskt kul!
               

1 kommentar:

Lennart Gredemyr sa...

Håller med helt och fullt vad gäller Open Art i Örebro. Var själv där i somras och utställningen fullkommligt vräkte sig över mig som en mindre tsunami. Tittar tillbaka dit lite då och då genom att gå till www.openart.se och då framförallt länken På stan.