onsdag 11 augusti 2010

Goda besked!

Mona Shalin och Thomas Östros ger idag beskedet på DN Debatt att de långtidsarbetslösa ska minska med 90 000 personer från dagens skyhöga nivå på 140 000 personer. Målet är max 1% långtidsarbetslösa. Mycket goda besked i mina ögon... De fyra åren av högerexperiment med grabbarna Grus och Bäver (Fredrik och Anders) har kraftigt förändrat det som tidigare var signum för svensk arbetsmarknadspolitik.

Tidigare möttes lågkonjunkturer med aktiv omställningspolitik som innebar att samhället hölls samman och de individer som hamnade utanför fick möjligheter till utbildning och vidareutveckling för att möta arbetsmarknadens förändrade behov. Den moderatledda alliansens signum har varit passivitet för människor som hamnat utanför och febril aktivitet för att sänka skatter som främst kommit den rikaste tiondelen tillgodo.

Andra bloggar på temat: Aurora skriver bra om det tidigare föregångslandet, Peter ser 1% som ett delmål och Robert skriver om det ambitiösa programmet för fler jobb och företag.

Media som tar upp ämnet: Aftonbladet, SvD, Expressen

1 kommentar:

iMike sa...

Det som behövs för att verkligen komma till rätte med långtidsarbetslösheten. Det är inte någon "justering" i kanten av statistiken. Det är en genomgripande reformering där alla måste vara med, inte bara den en "kanten" av den politiska skalan.

Det största problemet idag för de långtidsarbetslösa är inte lagar o regler, det är attityder.