söndag 8 augusti 2010

Bokslut Reinfeldt

Med 42 dagar kvar till valet presenterade idag Ibrahim Baylan den första av fyra rapporter i granskningskampanjen av de moderata vallöftena från 2006. Idag handlade det om skatterna och sveket mot pensionärerna. Fler rapporter presenteras under veckan! Det kommer att handla om skolan, sjukvården och jobben.

Det vallöfte som Fredrik Reinfeldt 2006 själv uttalade att han ville bli granskad utifrån var jobben. Med hjälp av den senaste SCB:n vet vi redan resultatet. UNDERKÄNT!

Sedan regeringen tillträdde har antalet arbetslösa blivit ungefär 100 000 fler. Den totala arbetslösheten är 9,5 % och ungdomsarbetslösheten är skyhöga 30,1 %. Det kan också beskrivas med moderaternas egen valaffisch från 2006...

S-buzz skriver också om granskningskampanjen liksom Peter Andersson och DN samt SvD! Johan Westerholm ger sitt eget perspektiv i en mycket läsvärd postning om "Det afrikanska äventyret"!

3 kommentarer:

Rolf sa...

Hur kan man göra samma sak som Alliansen i en diskussion och påstå sig vara ett alternativ?
Samma långtidsarbetslösa äldre är lika arbetslösa i dag som 2006. Men inte nämns från något block att dessa inte räknas när det ev gavs ett vallöfte om 1000 kr mer i månaden. Segregation är inte ett tecken som präglar enbart Alliansen utan lika mycket det rödröna blocket. Det finns för många inget alternativ därför blir det blankröst i valet.

Michael Granstedt sa...

Tack för din synpunkt Rolf! Läser en artikel idag i AiP där Thomas Östros betonar vikten att bekämpa långtidsarbetslösheten och visar tydligt på skillnaderna i det moderata alternativet mot oss socialdemokrater. Det handlar om ökade möjligheter till utbildning istället för ökade klyftor.

Vi socialdemokrater föreslår 40 000 nya utbildningsplatser. Östros säger i intervjun "Är man långtidsarbetslös och tittar på möjligheter att få ett jobb är det oftast inte bara en liten kurs man behöver utan ganska ordentliga åtgärder, kanske i form av en färdig gymnasieutbildning".

Valet står mellan två alternativ, ett som ökar klyftorna i samhället och ett som ger möjligheter!

Michael Granstedt sa...

Idag kom det ytterligare besked från Mona Shalin om bekämpandet av långtidsarbetslösheten. På DN Debatt skriver hon och Östros om Socialdemokraternas nya mål att minska långtidsarbetslösheten med 90 000 personer. Goda besked!