söndag 22 maj 2011

Gröna dagar

I helgen har Miljöpartiet intagit Karlstad för kongressöverläggningar. De har valt nya språkrör i form av Åsa Romson och Gustaf Fridolin. Får säga grattis till de gröna, inte bara för de nya språkrören som jag är övrtygad om kommer göra bra ifrån sig utan också för den öppenhet som deras process har speglats av. Det är med stor avundsjuka från min sida som jag ser hur öppet och ärligt medlemmarna får väga för- och nackdelar med de kandidater som ställer upp. Och hur kandidater tillåts stå mot varandra men ändå ärligt kan gratulera den vinnande i kampen. Det verkar vara ett go i Miljöpartiet, de har gröna dagar framför sig!


Läser Bodströms blogg på morgonen och snart släpps hans bok. Kommer bli en intressant sommarläsning utifrån hans bild av det politiska livet i den socialdemokratiska partitoppen. Han utlovar svar på alla frågor om vilken väg han tycker socialdemokraterna ska gå, varför Reinfeldt är mer höger än Bo Lundgren, varför det rödgröna samarbetet misslyckades, hans egna okända misstag och hur det känns att utsättas för en anstormning av media. Boken, "Inifrån - makten,myglet,politiken", släpps på tisdag och frågan är om Bodström har gröna dagar framför sig?

Är det förresten någon som hört något om Centerpartiets sk. förnyelsedagar? Har hört att de skulle ägt rum mitt i centrala Stockholm under helgen. Vissa har sina gröna dagar bakom sig...

Andra intressanta bloggar om gröna dagar: Peter Högberg, Martin Moberg, Akko Karlsson,

Media som rapporterat: Aftonbladet, DN, SvD, Expressen, SR, SVT

Inga kommentarer: