onsdag 16 mars 2011

Ännu en dag hemma...

Har intagit ryggläge i två och ett halvt dygn mellan söndag och tisdag och idag blev ännu en dag hemma. Idag är dock jag själv piggare men stora tjejen har haft en otäck slemhosta och behövde vara hemma och ta det lugnt idag. Mina egna dagar att vara sjuk kan inte ha kommit mer olämpligt, missade såväl Ölands kommunalförbund som gruppmötet på Alungården och gårdagens kommunstyrelse. Grämer mig över det, hade varit bra att vara med.

Gruppmötet var det första där vi testade våra nya arbetsformer, hade varit spännande att vara med. Tror skarpt på att vi måste förändra vårt sätt att driva politiken framåt i Mörbylånga och skapa ett bredare engagemang för de socialdemokratiska ideerna på en mängd områden. Att missa kommunstyrelsen var inte heller bra. Hela processen med vändningarna gällade arvodesreglementet gick väldigt snabbt och så här i efterhand hade det varit en klar fördel att varit pigg och kunnat delta i diskussionerna fullt ut. Tyvärr är vi inte vana vid snabba vändningar och de krav på kommunikation det ställer. Ett klart förbättringsområde framöver...

Ett annat förbättringsområde för Mörbylånga kommun är vårt mottagande av flyktingar och asylsökande. Återigen är nu våra ensamkommande flyktingbarn och boendet Bidaya på tapeten efter ett brev från ungdomarna själva som gav upphov till en artikel i gårdagens Barometern (tyvärr endast i pappersupplagan). Ölandsbladet har dock en nätartikel i ämnet. TV4 valde att göra ett inslag om frågan där jag kan glädjas över att vi nu har samma agenda, det moderata kommunalrådet och vi socialdemokrater. Det är av yttersta vikt att skapa en trygghet i boendet och se till att verksamheten sköts med en god kvalitet framöver. Vi ska göra vårt för att det blir så, för barnens skull.

TV4Nyheterna%20Kalmar%2022:14

Inga kommentarer: