onsdag 23 februari 2011

Partiordförande

Läser idag att vår ditriktsordförande har släppt fyra av de namn som diskuterades som partiordförande för Socialdemokraterna när de tolv arbetarkommunerna i Kalmar län träffades i måndags. Håkan Juholt säger att ingen inbördes rangordning är gjord, vilket är precis vad jag fått till mig från diskussionerna. Just därför ställer jag mig frågan, vad gör att Håkan släpper fyra av de runt tio namnen och varför just Eneroth, Messing, Sundström och han själv. För mig är det obegripligt. Antingen presenterar man alla namnen eller inga och man framhåller framför allt inte sitt eget namn när vissa arbetarkommuner, däribland min egen, inte ens har nominerat honom.

Har nämt det förr, jag ser helst av allt ett dubbelt ledarskap för den moderna Socialdemokratin. Dessutom är det viktigt att vi väljer en långsiktig lösning, därför har jag för min del två manliga favoriter. Det är Luciano Astudillo och Mikael Damberg. Båda har den lyskraft och erfarenhet som krävs. På den kvinnliga sidan ser jag gärna Ulrika Messing eller Lena Sommestad. Sedan finns ju en dark horse som nog väldigt många hoppas ska ändra sin inställning, det är självklart Margot Wallström.

Även Högberg har haft några tankar om processen...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Michael, jag har lämnat sex, sju namn till valberedningen. När vi ordförande träffades i Mönsterås var vi eniga om att nämna några av våra kandidater för att betona att det självklart finns de som kan och vill ta över ledarskapet för vårt eget parti, men inte hela listan. Den skulle endast ges till valberedningen. I en intervju nämnde jag tre namn och fick sedan frågan om jag själv var med bland nomineringarna, då några ak redan gjort offentligt av att de nominerat mig, bekräftade jag att det var så. Jag blev glad och överraskad att så många ak föreslog mig när vi träffades. Så det är förklaringen. Tror inte att någon som var med på det mötet tycker att jag gjort något annat än precis det vi kom fram till.
Vänligen
Håkan

Michael Granstedt sa...

Tack för din förklaring Håkan. Håller dock inte med dig om hanteringen, tycker att vårt parti skulle må bättre av en större öppenhet. Därför anser jag att vi antingen borde presenterat hela listan och inte bara delar av den. De namn som presenteras ses ju som Kalmar läns favoriter av folk i allmänhet och det är olyckligt när ingen prioritering har gjorts!
Trevlig helg!
/micke