tisdag 22 februari 2011

Attraktiv arbetsgivare

Radio Kalmar fortsatte idag sin intervjuserie om Mörbylånga, kommunen med landets lägsta löner. Igår var första delen då man kunde höra lokalvårdarna Monika och Lena om sina jämförelsevis låga löner.  Idag var det min egen och SKTF:s Helens tur att kommentera löneläget. Klippet går att lyssna till här. Det hela verkar bli en långkörare i samhällsprogrammet Fokus eftersom det imorgon är Kommunalråd Ingvarsson som ger sin syn på saken. Ska bli spännande att höra vad han tycker!

När Glenn Möllergren, journalisten på Radio Kalmar, ringde mig för att ställa frågor kring den statistik han fått fram via SKL/SCB blev jag väldigt förvånad över att läget var som det var. Nu måste vi ta det här på allvar i kommunen och se bakom statistiken. Varför är medellönerna så låga just hos oss. Vi vet att vi har stora pensionsavgångar framför oss och att konkurrensen om arbetskraften blir allt hårdare. Ska Mörbylånga kommun vara en attraktiv arbetsgivare i framtiden gäller det att vi har en personal- och lönepolitik som är konkurrenskraftig.

Är övertygad om att det kommer bli en stor utmaning framöver och något som kräver politisk handlingskraft och uthållighet. Ska Mörbylånga kommun klara av att leverera välfärdstjänster av bra kvalitet i framtiden är motiverad personal som trivs nyckeln i mina ögon. Följande rader skrev vi om vikten att vara en attraktiv arbetsgivare i vårt valmanifest "Mörbylånga, möjligheternas kommun". Högaktuellt idag...

Vi Socialdemokrater är övertygade om att goda arbetsvillkor är en förutsättning för att kunna hålla den höga kvalitet på vård, omsorg och service som medborgarna har rätt att kräva. Bra lön, utvecklingsmöjligheter och rätt resurser ökar inte bara trivseln och effektiviteten för de anställda utan gör också att kvaliteten för brukarna förbättras.

Inga kommentarer: