tisdag 27 mars 2012

Snyggt kap Alliansen!

Blev lite full i skratt när jag öppnade tidningen i morse. På bild fanns hela det grabbiga alliansgänget på plats utanför Köpstaden för att högtidligt deklarera "sitt" förslag om en ny placering av den nya familj/hälsocentralen i Färjestaden. Kan kanske låta lite bitter, men det handlar knappast om något nytt förslag. Möjligen en ny öppning tack vare de nya förvaltarna för Köpstaden.

Förslag om en centralare placering gavs redan innan valet från socialdemokraterna på södra Öland. Vi förde fram kravet, som även fanns med i vårt valprogram, såväl till Mörbylånga Bostads AB som till kommunalråd Ingvarsson, tyvärr ansågs det då att det inte var möjligt med någon annan placering än väster om Färjehallen. Avtal skrevs med landstinget och processen gick inte att backa. Sedan drog överklaganden ut på tiden och nu när det är dags att börja bygga levererar alliansgrabbarna "sitt" "nya" förslag. Bara att gratulera till ett snyggt kap med fullständigt genomslag i lokalmedia.

Bitter, nej! Faktiskt rätt nöjd om den nya familje/hälsocentralen kan få den placering jag hade hoppats på från början. Det måste ju handla om en kommunal fråga var vi vill uppföra byggnaden som landstinget sedan ska hyra in sig i. Ur landstingets perspektiv är väl hyresnivå, utformning och tidsplan det mest centrala. Min förhoppning är att vi löser frågan i största politiska enighet!

Inga kommentarer: