tisdag 25 oktober 2011

Den vita fläcken, ett minne blott!

Idag är en stor dag för fotbollsöland. Inte bara för att Kalmar FF gästar Tallhöjden utan framförallt för att det konstgjorda gräset ÄNTLIGEN kan tas i bruk. Det var i början av juni 2009 som jag själv lämnade in en motion i frågan från Socialdemokraterna. Det efter ett antal diskussioner med Ölands Idrottskrets och representanter för fotbollen på Öland i såväl det forna Kultur och Fritidsnämndens AU som inom socialdemokratiska partiet. Vi såg redan då ett stort eftersatt behov av moderna träningsmöjligheter för fotbollen på ön. Att dessutom Öland var det enda svenska landskapet utan konstgräs stack ju ut, en vit fläck helt enkelt.

Idag är det så dags för invigning med match mellan KFF och Mörbylånga United. Resan till invigningsmatchen har dock varit allt annat än spikrak. Som i så många andra politiska frågor i vår kommun saknas det politisk handlingskraft och vilja. Ni som följt min blogg vet alla de gånger jag varit frustrerad över såväl vårt moderata kommunalråd Ingvarsson som övriga borgliga partier i deras ovilja att komma till skott (1,2,3,4). Något som försköt hela projektet i alla fall ett år i onödan. Idag är det tack och lov annat ljud i skällan och de allra flesta verkar nöjda med satsningen för den Öländska fotbollens möjligheter framöver.

Det blir en glädjens dag idag, inte bara för att äldsta dottern fyller 6 år idag, utan åxå för att det blir det Öländska konstgräsets födelsedag! Hipp Hipp Hurra!

Inga kommentarer: