onsdag 5 oktober 2011

En bättre skolkommun sökes!

Fick idag ett öppet brev från Lärarförbundet i Mörbylånga. De konstaterar att skolan är på väg åt fel håll i kommunen. Vi rasar till plats 32 i den årliga rankingen efter att i flera år återfunnits i toppen av tabellen. Konstaterar själv att det absolut inte duger! Vi socialdemokrater har skolan och barnomsorgen som en prioriterad fråga. Då inte bara att få fram funktionella lokaler för våra skolbarn. Vi måste också prioritera undervisningen och kvalitén inom skolan för att våra elever ska nå så höga kunskapsmål som möjligt. Att skapa en stimulerande skolmiljö som uppmuntrar till kreativitet och lärande är av yttersta vikt.

Min övertygelse är att, för att nå målet med landets bästa skolkommun, måste vi sätta av tillräckliga resurser och strategiskt prioritera skola och lärande. Det görs bara genom att avsätta ekonomiska medel för högre löner till lärarna och till kompetensutveckling, genom att fokusera på pedagogisk utveckling och nya tekniska lösningar för lärandet. Det räcker inte med tomma ord om att göra en bra skolkommun ännu bättre. Det kräver handling och politisk vilja!

Vill även passa på att gratulera årets klättrare bland skolkommunerna, Emmaboda. Mindre skolenheter med god lärartäthet har givit resultat liksom ett gott arbetsklimat med lyssnande chefsskap. Även gratulationer till Nybro som blev bästa skolkommun i Kalmar län.

Mer om årets skolkommun finns att läsa på: Barometern, Östran, Lärarförbundets blogg, Hellberg tycker

1 kommentar:

Anonym sa...

Rolig läsning i Östran 6/10
"Tappar tätposition"

notera markerat text område i bifogad bild
denna text kan ju läsas så att förklaring och lösning – står i texten

hm Emmaboda har klättar till 25 plast – Ann Willsund kom just från Emmaboda men det var några år sedan
hm, Ann Willsund försvann från Emmaboda, då klättar de på skolrakningslistan
Mörbylånga har sjunkit på skolrakningslistan
och ja just det – det är där Ann Willsund är !!

Lösningen står ju att läsa mellan raderna – gör som Emmaboda, bli kvitt Ann Willsund och klättra på listan //Camilla
ps hoppas bilden syns, annars får du läsa i Östran vad det står