lördag 8 oktober 2011

Oseriöst Arkelsten!

Idag besökte moderaternas partisekreterare Arkelsten det vackra Kalmar och den moderata sydostkonferensen. Vid sitt framförande framfördes kritik mot Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt. Som bilden visar följer anförandet Moderaternas inslagna väg med fokus på negativ kampanj istället för att föra fram sin egen politik. Arkelsten ska, enligt initierade källor, ha kallat Juholt för oseriös med anledning av det arbete han genomfört sedan han tillträdde.

Min fundering blir vem som är oseriös. Som partisekreterare för ett parti som vill kalla sig för statsbärande kanske man ska fundera på sina presentationer, även interna sådana. För mig är det väldigt oseriöst att måla upp en nidbild av en politisk motståndare på det viset som hon gör, att klistra på osanna påståenden i någon slags masshypnossyfte. Är den moderata partiledningen så rädda för att deras egen politik inte bär hos väljarna att den typen av oseriösa metoder måste tas till?

Hade det varit en kul grej från Tokmoderaten eller möjligen från något av de borgliga ungdomsförbunden hade det varit en sak. Men nu handlar det om den högst ansvarige för moderaternas organisation och kampanjapparat. Arkelsten borde veta bättre än att använda Negative Campaigning som metod för opinionsbildning. En metod som bevisligen späder på politikerföraktet och inte gynnar någon som tar politiken seriöst. Nä, skämmes Arkelsten!

Inga kommentarer: