torsdag 6 oktober 2011

Men, vem styr egentligen?

Har tillbringat kvällen i ett skrivkrampstillstånd, har ögnat bloggar och läst budgetförslag och allt får mina tankar till julafton och det bevingade citatet "men, vem styr egentligen". Röda Berget är en av de som är inne på samma spår när han tipsar Arkelsten om att tänka på det egna spelet istället för på motståndarens. Mycket läsvärt! Även Krassman var även han inne på det spåret i gårdagens inlägg när han jämför Reinfeldt och Borg med Bill och Bull.

Roade mig även med att ta en sväng förbi moderat.se och döm av min förvåning när hälften av samtliga toppnyheter där handlade om Socialdemokraterna! Ska inte ett parti som gör anspråk på att vara statsbärande kunna prestera bättre. Har konstaterat det förr, moderaterna och Reinfeldt visar tydliga tecken på regeringströtthet. Ett av de allra tydligaste symptomen är när ett parti inte orkar fokusera på sin egen politik utan måste ägna lika stor kraft, eller större, på att kritisera sina motståndare. Känner så väl igen det från mitt eget parti så där åtta år tillbaka i tiden. Skönt att rollerna är ombytta!

Men, vem styr egentligen? Socialdemokraterna har satt agendan i den svenska debatten allt sedan Juholt tog över rodret i våras. Det har blivit allt tydligare och med ett budgetförslag som visar på en alternativ väg med högre ambitioner för Sverige är det klart att Reinfeldt och Borg blir skrämda. De är ju på väg att förlora den åtrovärda platsen vid Rosenbads matskålar och maktens härlighet... Å skrämda män styr inte, de hamnar i försvarsställning och skyller på någon annan!

Inga kommentarer: