lördag 11 september 2010

Lördagsfunderingar...

En skön lördag börjar lida mot sitt slut. Tog ett par avkopplande timmar i soffan och slötittade på en film, Public Enemies. Såg dessutom slutminuterna mellan Cesena-Milan. Ingen vidare start för Zlatan i sin nya klubb. Straffsparksmissen i slutminuterna var iofs nära men det räcker ju som bekant inte...

Gårdagens debatt och skolval på Skansenskolan ligger kvar lite i tankarna. Det var glädjande att vi fick hela 31% av elevernas röster och att vi med det var klart större än hela alliansen tillsammans. Själva arrangemanget var väl genomtänkt och seriöst från skolans sida. Synd dock att det inte blev mer utrymme för direkta frågor från eleverna och sedan är det ju alltid svårt att hålla en kommunpolitisk debatt för att sedan rösta i ett fingerat riksdagsval. Ölandsbladet presenterar hela resultatet!

Finns en del förbättringspotentialer inför kommande år... För det mest glädjande är att skolan vill göra det till ett årligen återkommande arrangemang. Något jag personligen ser fram emot och tror är viktigt för våra ungdomars demokratiskolning. Med tanke på att det främlingsfientliga och ytterst tveksamma SD fick 24 elevers proteströster är det tydligt att det krävs mer samtal kring demokrati och humanistiskt människosyn med eleverna. Det är inget som bara kan ske var fjärde år utan måste ske kontinuerligt. Ett arbete jag själv mer än gärna är delaktig i!

Mer om Sverigedemokraterna hos Krassman och Bodström...

Media om SD: Aftonbladet, DN, Expressen, SvD

Inga kommentarer: