torsdag 19 november 2009

Politikerdagar...

Igår kväll kom jag hem från två mycket intressanta dagar i Göteborg. Beökte för första gången Kvalitetsmässan och Politikerdagarna. Det var många intressanta seminarium som framförallt ställde det politiska arbetet på sin spets. Klart är att vi har väldigt mycket att lära i Mörbylånga kommun och att en ny tid står inför dörren med en helt annan roll för oss som lokalpolitiker... Spännande och utmanande!

Kan i övrigt konstatera diskussionen på hemmaplan om ett nytt kommunalt högstadium i Färjestaden är i full gång. Att gå hand i hand med Johan, Henrik och Sven från Moderaterna i en fråga känns ovant men det borgar ju samtidigt för att vi tillsammans har stora möjligheter att genomföra en för både medborgarna och verksamheten oerhört angelägen fråga! Nu ser vi till att det äntligen händer!

Kan också konstatera att finansminister Borg tar bladet från munnen och tydliggör vilket samhälle han eftersträvar... Hos "Ett annat perspektiv" kan vi läsa om gårdagens debatt i kammaren där Borg bl.a. utrycker följande. "Vi vet hur det var. Sverige fungerade bättre vad gäller tillväxt, sysselsättning och arbetslöshet under 50- och 60-talen. Då fungerade den svenska modellen. Den präglades av låga skatter för vanliga människor, väl fungerande, flexibel arbetsmarknad, strama bidragssystem".

Om inte vi röd-gröna vinner valet så kommer Borg och den moderatstyrda regeringen att fortsätta sin tillbakamarsch till det "ljuva" 50-talet, med ökade klassklyftor, ökade löneskillnader, rättslös arbetsmarknad och utslagna människor i sina spår. För att citera Henrik Schyffert. "Det räcker nu!"

Inga kommentarer: