söndag 8 november 2009

I världen är det mesta sig likt...

Denna Farsdagssöndag hittade jag Björn Anderssons blogg om Stockholms blodbad. Den 7-9 november 1520 ägde händelsen rum. Läser även Akkos blogg om murar som kommer och murar som går. Berlinmuren föll för tjugo år sedan och nu byggs en ny mur upp i Palestina. Tänk om vi ändå kunde lära av historien...

Imorgon den 9 november uppmärksammas minnet av kristallnatten. Nu är det 71 år sedan nazisterna krossade fönster till judiska butiker, brände synagogor och mördade hundratals judar. Det var natten då upp mot 30 000 människor utan annan anledning än nasizm och fördomar arresterades och fördes till koncentrationsläger.

Idag berättar SvD och DN om att Malmömoderaterna kan tänka sig samarbeta med Sverigedemokraterna. Den moderata riksdagsledamoten Staffan Appelros säger till Sydsvenska Dagbladet: "Vi i Skåne är nog mer benägna att tala med SD än partiet är på riksplan". Hur tänker moderaterna egentligen?

Slutligen det positiva besked att Representanthuset med 220 mot 215 röster antog Obamas hälsovårdsreform. På kulturbloggen står det mer om den mödosamma väg som USA har att vandra innan reformen är sjösatt. Nu i alla fall ett steg åt rätt riktning!

Inga kommentarer: