torsdag 15 april 2010

Hunden Molly och VÅPen

Idag var jag och knackade dörr i Degerhamn/Södra Möckleby. Strax brevid Alungården, som vi förövrigt anser ska byggas om till ett äldrecentra med 8 platser för omsorgsboende, träffade jag och Malin Hedberg den rätt ettriga taxen Molly och hennes Husse. Han bjöd in till ett bra samtal och konstaterade att den där Statsministern minsann behövdes sättas på plats. Statsministern och de andra i regeringen har ju monterat ner landet och nu måste ni socialdemokrater bygga upp det igen var Husses slutsats...

Samtalet blev särskilt intressant idag, samma dag som Regeringen Reinfeldt levererar sitt bokslut för mandatperioden. Läser på s-buzz om resultatet och det är idel röda siffror som levereras... Alla siffror går att hitta i regeringens budgetproposition.

Tillväxten lägre
Regeringen tvingas skriva ner sin prognos för tillväxten i år till 2,5 procent, jämfört med sin senaste prognos om 3,0. Sverige hade år 2006 en tillväxt om 4,2 procent (sida 10, bilaga 1).

Jobben färre
Sysselsättningsgraden har på fyra år sjunkit med 1,6 procentenheter. Det motsvarar 100 000 förlorade jobb (sida 10, bilaga 1).

Utanförskapet högre
Antalet personer med socialbidrag ökar med 30 procent mellan 2008 och 2010 (sida 192).

Underskottet större
De offentliga finanserna har på fyra år försämrats med från ett överskott om 70 miljarder kronor till ett lika stort underskott (sida 12, bilaga 1).

Inga kommentarer: