lördag 19 december 2009

Julstämning med dystra och glada besked...

Lördagen den 19 december, eller dagen då julstämningen började infinna sig... Här hemma i Saxnäs ligger snön vit utanför och kylan biter verkligen tag i en när man går ut. Idag har vi påbörjat den stora julstädningen och det känns verkligen att julen snart är här. Meja såg fotspår efter tomtefar utanför huset i eftermiddags och var jublande glad...

Helgen inleddes annars med dystra besked där haveriet i Köpenhamn och nedläggningen av SAAB får slåss om toppplatsen. Båda beskeden visar återigen på den handlingsförlamade regeringen vi har. Köpenhamnshaveriet måste beskrivas som ett enda stort fiasko där Reinfeldt och Carlgren misslyckades att tillsammans med världens övriga politiska ledare ställa klimatet före kapitalet. Inte förvånande men likväl ett gigantiskt fiasko! Maud Olofssons insatser gällande SAAB får också det liknas vid ett fiasko när nu beskedet kom att GM avbryter försäljningen och lägger ner SAAB.

På det lokala planet handlar mycket om det gröna gräset. Eller anläggandet av en konstgräsplan i Färjestaden. Min stora förhoppning är att vi på måndagens kommunfullmäktige kan lägga in konstgräsplanen i kommunens investeringsbudgeten för 2010! Artikeln i dagens Ölandsbladet gav ett glädjande besked i juletider. Att få se KFF spela invigningsmatch i november nästa år efter att återigen varit med i den allsvenska guldstriden vore pricken över i:et. Nu kör vi!

Inga kommentarer: