söndag 20 maj 2012

Den nya mitten...

Häromdagen mätte jag upp en ny större cirkel i stenläggningen. Verkligheten har förändrats på de sex är sedan vi la det runda soldäcket. Behoven är nya när tjejerna behöver en uppställningsplats för sin pool istället för två solstolar. För att anpassa var jag tvungen att mäta upp "den nya mitten". En konsekvens av den nya verkligheten. Den nya mitten hamnade snett upp till vänster jämfört med den gamla. Nu är jag i full gång med att lägga sten igen. Förhoppningsvis är jag klar idag med stomme av nya och gamla stenar idag. Sedan måste nya passbitar sågas ut och hela cirkeln fogsandas innan poolen kan sättas upp om någon vecka!

Mitt arbete i trädgården får mig att fundera på processen som socialdemokratin befinner sig i. Plötsligt befann vi oss i en ny verklighet. Behoven hos befolkningen hade förändrats. Problemet var att någon annan mätt upp den nya mitten och höll på att bygga en ny cirkel. De nya moderaterna gjorde dock ett gigantiskt mätfel, förmodligen baserat på felaktig statistik. De satte mitten till höger med hjälp av skattesänkningar, utförsäljning och avregleringar. Följden blev att cirkeln inte passade de nya behoven. De nya passbitarna blev felskurna och fogsanden var av så dåligt kvalité att byggstenarna nu faller samman.

Nu behöver socialdemokratin ta sitt ansvar, mäta upp den nya mitten, lägga en ny anpassad cirkel med nya och gamla stenar, nya passbitar och gärna med en ogräshämmande fogsand av hög kvalité! Löfven och Andersson har påbörjat arbetet på ett förtroendeingivande sätt. Partiets programkommission gör ett gediget arbete för att hitta rätt passbitar och kvalité på fogsanden. Hela partiet ska vara delaktigt och stimuleras med tankar och idéer från vår omvärld. Vi får inte glömma bort att vi även behöver minst 30% fler stenar för att den nya större cirkeln ska passa behoven. Socialdemokratin behöver attrahera fler av dagens opinionsledare. Från den nya verkligheten kan vi bygga en fungerande cirkel runt den nya mitten. 2014 väntar premiärdoppet!

Inga kommentarer: