onsdag 22 februari 2012

Löfvens lag

Då går ryktesvågorna höga igen kring Socialdemokraterna. Imorgon kl.13.00 kommer beslut tas om Löfvens lag. Redan ikväll presenteras det förväntade laget av flera medier. Med all säkerhet kommer det innebära rokader på flera poster, däribland de centrala posterna som ekonomisk politisk talesperson och gruppledare för riksdagsgruppen. De nya namnen som det spekuleras om är Magdalena Andersson, idag överdirektör på Skatteverket, och Mikael Damberg, idag skolpolitisk talesperson. Vidare väntas Emma Lennartsson ta över ansvaret som stabschef.

Oavsett huruvida ryktena stämmer eller inte tycker jag förändringarna är välkomna. Stämmer de så handlar det om en positiv förändring som moderniserar socialdemokratin och tar sikte på framtiden. En tydlig riktning som Stefan Löfven slagit in på och som redan ger utdelning i opinionsmätningarna. En framtidsinriktad socialdemokrati som ger svar på både hur vi får fler i arbete och hur vi tryggar välfärden. Med Magda, Mikael och Emma på mer ledande positioner kan socialdemokratin på allvar utmana om regeringsmakten 2014! Bäva månde den trötta regeringsduon Borg/Reinfeldt...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lag retro?
Det är som att be Volvo nytillverka en enda 245:a med färgen grå.
Inte särskilt modern och inte särskilt spännande men den rullar...
Mina föräldrar kanske är intresserade men inte min dotter.
Det var bättre förr mot framtidsoptimism?

Michael Granstedt sa...

Du och jag BG har verkligen inte samma syn på Löfven, Lämtin, Andersson, Damberg och Lennartsson! Jag är övertygad om att de verkligen är rätt personer att modernisera socialdemokratin, skapa en framtidsoptimism och en politik som ger regeringsskifte 2014. Framtiden får väl visa vem som har rätt, men med tanke på de senaste opinionsmätningarna finns det all anledning att tro att väljarna är på min sida ;)