torsdag 11 mars 2010

Nattväktarstatens ölandska väktare!

Nattväktarstaten brukar sällan komma upp i dagens politiska debatt. Dagens Barometern är ett undantag när de två öländska moderata högdjuren Eddie och Kent på insändarplats skriver om Välfärdsamhälle eller bidragssamhälle.

I en välregiserad insändare målas den socialdemokratiska modellen, med generella och generösa försäkringslösningar via skattsedeln, upp som det hotande bidragsamhället. Sin vana trogen tar moderaterna till statistik och använder den som fan läser bibeln, frågan är om någon siffra är sann med tanke på den senaste tidens statistiska dribblande från de moderata leden.

Det Ingvarsson och Forsman borde fråga sig är hur situationen för Erik i Mörbylånga är när han drabbats av den skenande ungdomsarbetslösheten och inte får in foten på arbetsmarknaden. Hur Anna i Löttorp mår när hon blivit utförsäkrad från sjukförsäkringen pga av regeringens sk. arbetslinje. De två herrarna, eller spökskrivaren, avslutar med "Vi Moderater står upp för jobben. När fler jobbar har vi råd att förbättra välfärden och stärka tryggheten". Verkligheten är den att om man räknar som moderaterna gjorde i valrörelsen 2006 så har utanförskapet ökat med 70 000 under den moderatledda regeringens första tre år. På ett år har arbetslösheten ökat med över 100 000 personer.

Vi socialdemokrater har en idé om vårt gemensamma samhällsbygge. Mona Sahlin har kallat det för möjligheternas land. Det är ett Sverige som bygger på insikten att vi är starkare tillsammans. Vad väljer du?

Inga kommentarer: