torsdag 5 juli 2012

Innovation och kunskap

Sista dagen för mig på årets Almedalsvecka. Det har varit intensiva och inspirerande dagar i Visby! Kanske lite för inspirerande när dagarna fylls av bra seminarium och jag själv inte ger utrymme för eftertanke och reflektion. Sista dagens morgon fylldes återigen av ett framtids och frukostseminarium hos Kairos Future på Teaterskeppet.

Kairos har verkligen lyckats med sitt koncept i år och båda de seminarium jag besökte hos dem var välbesökta, det idag t.o.m. överfullt. Dagens tema var Kunskap 2030 och handlade mycket om innovation och utveckling samt vilket samhälle som är på väg att skapas. Ett samhälle där kunskapen växer genom öppenhet och att fler är med och skapar den. Ett samhälle där innovationsprocesserna blir centralt för att skapa nya produkter och tjänster.

Idag lanserade även Damberg och Jämtin Socialdemokraternas jobb- och innovationspolitik för moderna gröna jobb på DN Debatt. Med tydliga och konkreta åtgärder inom innovation och utveckling ska staten mer aktivt stimulera omställning till ett mer hållbart samhälle. Jag är övertygad om att den typen av politik är absolut nödvändig för att bryta massarbetslösheten och höja kunskapsnivån genom forskning och utveckling. Socialdemokratin väljer helt rätt väg med för gröna jobb och innovationer!

Inga kommentarer: