lördag 7 juli 2012

En härlig resa!

Lilltjejen och jag sitter och tittar på Bolibompamorgon, just nu några gulliga smårobotar som springer runt i en fantastisk fantasivärld... I övrigt är det en underbar morgon, inte ett moln så längt ögat kan nå för att citera Ledin. Temperaturen är redan behagligt sommarvarm. Det verkar bli en fantastisk dag för ett debuttal i Almedalen. När Löfven intar scenen kl. 15.00 idag inne i Visby rattar jag in det på radion någonstans på väg mot Örebro/Vansbro. Tror det kan bli en härlig resa!

Socialdemokratin måste nämligen vidare på den resan som påbörjades efter valnederlaget 2006. Det är den övertygelse jag känner starkast efter dagarna på årets Almedalsvecka. Det förnyelsearbete som inleddes av Mona Sahlin för en modernare socialdemokrati måste fortsätta och realiseras. Alla de undersökningar (SIFO och United Minds) jag lyssnade till i Visby om väljarnas värderingar talar sitt tydliga språk. Socialdemokratin har haft en fantastisk utveckling under den nya ledningen med Löfven/Andersson/Jämtin/Damberg, en härlig resa!

En resa som tagit partiet tillbaka till normala nivåer. Ska vi utvecklas vidare måste det göras genom ytterliggare modernisering av politiken. De idéer som Damberg och Jämtin presenterade i veckan kring innovationer och hållbar utveckling är rätt väg att gå. Liksom vår tydlighet i att vägen till fler jobb ligger i att Sveriges konkurrenskraft stärks genom satsningar på utbildning. Genom att kombinera prioriteringar på jobb och miljö med en ansvarsfull ekonomisk politik och utmaningarna att forma välfärdslösningar mer solidariskt än vad vad dagens regering förmår så formas en socialdemokratisk politik som jag vill höra mer av från Stefan Löfven i dagens Almedalsdebut. Ta oss vidare på den härliga resan Stefan!

Inga kommentarer: