söndag 3 oktober 2010

Söndagstankar...

Söndag, skördefesthelg. Lillasyster med familj och pappa med dito lämnade ön vid middagstid efter en väldigt trevlig skördehelg. Igår hann vi med Eriksöre och Öland bjud på sin bästa höstskrud. Vimmlet på bygatan var trivsamt och det fyndades pumpor, lök och lite andra skördevaror. En burk av tomatmarmeladen från Birgittas matbod blev det också innan besöket rundades av med lite langos. Jag fastnade främst för de härliga fotografierna av Annika Lund, kolla gärna in hennes verk på hemsidan... Tjejerna å sin sida fastnade mest för motorsågsskulpturerna, kungen och drottningen (tomtefar & tomtemor eg.) var favoriter.

Helgen har även innehållit lite reflektion och eftertanke. Läste Katrine Kielos ledare i gårdagens Aftonbladet. I mina ögon, som vanligt, en skarp och bra analys från KK. Behoven av en ny socialdemokrati som agerar utifrån dagens förutsättningar är total. Vägen för arbetarrörelsen är inte genom en moderat extrem makeover utan av att utifrån våra värderingar hitta lösningarna som bär i dagens moderna samhälle. Även Lena Sommestad gör ett klokt inlägg kring socialdemokratins förnyelse utfrån ett internationellt perspektiv.

Kan slutligen konstatera att våra röda bröder lyckades rädda hem en pinne i dagens drabbning mot Gefle på Fredriksskans. Bara två matcher kvar nu på den gamla anrika arenan. Ser verkligen fram emot nästa års allsvenska premiär på Guldfågeln Arena. Här intill en bild från veckan när fasadbelysningen testades... Hoppas nu att vi kan lyfta några placeringar de sista fem matcherna i år också...

Inga kommentarer: