onsdag 20 oktober 2010

Makten viktigare än demokratin...

Är djupt besviken på de Alliansföreträdare i Mörbylånga kommun som just nu har presskonferens på Hotell Skansen. Den totala avsaknaden av respekt inför oppositionen och de 3806 personer som röstade på oss får mig att tänka på KD:s valbudskap och jag funderar på vem som är buffel, hyena och struts...

Buffel
(Homo Bison Egocentricus)
Buffeln ser sig själv som viktigare än sin omgivning och tränger sig gärna före i alla sammanhang. Buffeln bryr sig inte om att andra drabbas så länge den själv tar sig fram. Buffelns motto: ”Störst går först.”

Hyena
(Homo Hyaenidae Rofarotse)
Hyenan är alltid framme och tar för sig när tillfälle ges. Den kapar gärna åt sig så mycket som möjligt på andras bekostnad. Hyenan är bra på att rättfärdiga varför den är värd mer än någon annan. Hyenans motto: ”Man är sig själv närmast.”

Struts
(Homo Struthionidae Sebortes)
Strutsen aktar sig noga för att lägga sig i. Strutsen tycker ofta att någon borde göra något, men alltid att det är någon annan än strutsen själv. Den har en fenomenal förmåga att vända bort blicken för att slippa se. Strutsens motto: ”Sköt dig själv och skit i andra.”

Inga kommentarer: