söndag 26 augusti 2012

Om sanningen ska fram...

Sitter i en minibuss på väg till Marstrand denna arla söndagsmorgon med fem andra kollegor från den s-märkta landstingsgruppen. Resans mål är de traditionella utbildningsdagarna som vi har i slutet av augusti varje år. Om sanningen ska fram brukar de vara både inspirerande och väldigt roliga...

Inspiration och politisk peptalk bland vänner är nog precis vad som behövs för min del just nu. Trots väldigt givande och bra dagar under årets Almedalsvecka har den senaste tiden inte inneburit i stort sett någon politik överhuvudtaget för min del. Fokus har istället varit på familj, hem och framförallt löpning. Om sanningen ska fram har det varit befriande skönt med en sommar fri från politik.

Idag börjar så den politiska höstterminen på allvar, inte bara för resan mot utbildningsdagarna utan även för att Stefan Löfven håller sitt sommartal i Vasaparken. Hoppas det finns utrymme under eftermiddagen att lyssna till det. Det är många; bloggare, partivänner, proffstyckare, politiska motståndare och ledarskribenter, som gett tips och haft åsikter om vad Löfven bör leverera i dagens tal. Det de alla är överens om är att det är dags att konkretisera politiken. Om sanningen ska fram bryr jag mig inte så mycket om dessa uppmaningar.

Tycker Löfven sedan första dag varit tydlig, vi står inför en modernisering av socialdemokratin i Sverige. Den är progressiv, grön, kunskapsintensiv och frihetlig. Jag vill gärna höra Stefan leverera fortsättningen på sitt Almedalstal. Om sanningen ska fram fick jag gåshud av det och det får jag gärna igen!

Inga kommentarer: