lördag 21 april 2012

Innovation och tillväxt

Sitter på partikongressen för Socialdemokraterna i Kalmar län. Efter en traditionell inledning med bildspel från det gångna året, till Dannys "Amazing", och välkomsttal av Södra Ölands ordförande Anna Hedh samt distriktsordförande Lena Segerberg. Den senare fokuserade på kultur och bildning samt avslutade med den viktigaste frågan för oss socialdemokrater, jobben. Vidare delades hedersmedaljer ut till två av distriktets gamla kämpar.

Efter en välbehövlig kopp kaffe har vi nu gått över på semenariedelen. Innovation, jobb och tillväxt är temat. I mina ögon känns det väldigt spännande att vi drygt 150 socialdemokrater från hela Kalmar län låter stor del av vår årliga kongress gå till ett så centralt ämne för utformandet av en modern och framtidsinriktad socialdemokrati. Genom inspel från Regionförbundets utvecklingsarbete och Linneuniversitetets forskare ges bilden av hur vi kan forma morgondagens Kalmar län.

Med innovation och tillväxt i fokus skapar vi möjligheter att vända utvecklingen i regionen. Centralt är att öka den infrastrukturella tillgängligheten samt att verka för en bättre demografisk sammansättning för kreativitet och innovation. Den infrastrukturella tillgängligheten skapar en större arbetsmarknadsregion och ger ökade möjligheter för oss att behålla den akademiska arbetskraften. Kanske i nybyggda hyresrätter i 6-våningsträhus...

Det gäller även att forma samhället så vi attraherar till innovation och tillväxt. Med kultur och möjligheter till en rik fritid gör vi det. Det gör också möjligheterna större att få ökat mångfald i vår region. En nödvändighet om vi vill utveckla innovation och tillväxt, grunden för fler jobb och en starkare välfärd.

Inga kommentarer: