måndag 11 juni 2012

Lilla jag!

Ibland är det skönt med lite perspektiv till saker och ting. När jag satte mig på flyget på väg mot Bromma imorse började jag fundera hur livet var för ett år sedan. Nu när jag sitter på Barista på Stockholms Central för att slå ihjäl en och en halv timme innan bussen går ut till Almåsa för tre dagars utbildning gav det mig ytterligare tid för eftertanke. Kanske även den sköna familjehelgen på Böda Sand lade grunden för mina tankar. Läste vad lilla jag skrivit här på bloggen för ett år sedan. Kul och intressant att gå tillbaka i sina egna tankegångar.

Det är nu nästan precis ett år sedan Malin tog över efter mig som gruppledare för (s) i Mörbylånga kommun. Ett lyckodrag både för partiet lokalt och för mig personligen. Malin har vuxit in i rollen på ett mycket bra sätt och är uppskattad av de flesta. Att min och Kent Ingvarssons personkemi inte går ihop är ju ingen hemlighet. Tyvärr upplevde jag att det också påverkade det politiska klimatet mellan majoritet och opposition. Idag fungerar det betydligt bättre. För min egen del passar det mig också betydligt mycket bättre att vara en del av gruppen och få möjlighet att fundera över politiken utifrån mitt eget perspektiv. För ett år sedan var nog tankarna att bli än friare i mitt opinionsbildande. Något som kallas verkligheten har dock varit mer påtagligt och jag har helt enkelt prioriterat annat med min tid.

Bland annat är jag ju i full färd med att genomföra min utmaning En Svensk Klassiker under 2012. Träningen, nya jobbet och familjen har fått vara högst prioriterat. Träningen inför klassikern har gjort att jag känner mig i bättre form än på länge, självkänslan blir allt bättre och glädjen allt större. Lilla jag mår bra av det helt enkelt. För ett år sedan hade jag varit anställd knappt en månad på nya jobbet som förhandlare på Hyresgästföreningen. Hade nog egentligen ingen aning vad jag gav mig in i men har trivts väldigt bra och för varje vecka känner jag att jag växer in i jobbet allt mer. Det är verkligen roligt och utmanande. En roll som utvecklar mig som person. Känns som jag hittat hem både med organisation och arbetskamrater.

Om ett par veckor bär det återigen av mot det vackra Gotland och Almedalsveckan. Hoppas att jag där, på nytt, hittar inspiration och lust i politiken. Förra året gjorde jag ett försök att ge min bild av vad jag hoppades att veckan skulle kretsa kring. Mycket av det är lika aktuellt i år. Om lusten infinner sig kanske det blir en uppföljare här på bloggen i år. Lilla jag har ju inga föresatser att komma med några sanningar, bara ge "My point of view"!

Inga kommentarer: