måndag 31 maj 2010

Herregud Wykman, ge dig!

Läser på Facebook om den oförlåtliga attacken av Israeliska styrkor på Ship to Gaza. Då får jag se att MUF-ordförande Niklas Wykman (från Kalmar...) kommenterat med följande inlägg: Bra att Hamas nu inte får det besök de hade förväntat sig. Hamas förtrycker och förföljer gazaborna samtidigt som de överst på dagordningen har att utrota Israel. Ship to Gaza är nyttiga idioter, terrorister och ideologiskt drivna israelutrotare.

Men herregud Wykman, ge dig! Dessutom gillas inlägget av EU-parlamentarikern Christofer Fjellners medarbetare i Europaparlamentet. Det är så man blir mörkrädd av åsikterna hos blivande moderattoppar! Även om man tar ställning för Israel så är attacken oförlåtlig. Allt annat än ett fördömmande är otänkbart!

söndag 30 maj 2010

Sköna Söndag...

Sitter nu och njuter av min andra kopp Lipton Temptation summer fruits framför datorn medan övriga familjen sussar gott i sina sängar... Blev trots allt en vädligt bra dag, det var inget jag trodde vid 05.10 i morse när lilltjejen vaknade och vägrade sova vidare. Vaknade själv på mitt allra värsta humör och tack och lov tog min käre hustru över vid 06.30 så jag fick sova till halv nio... Andra gången jag vaknade var det på en bättre sida...

Igår kännetecknades dagen av politik och åter politik när vi hade Öländsk valupptakt/Utbildningsdag på Kackelstugan i Västra Sörby. Denna sköna söndag har istället kännetecknats av trädgårdsarbete, morsdagsfirande och familjeumgänge. Verkligen skönt att få den typen av dagar titt som tätt! Både Meja och Isabelle cyklar och cyklar så fort tillfälle ges... Mest Meja förstås, den nya cykeln är en favorit och hon klarar av den riktigt bra... Bella vill gärna, men det går ju inte lika lätt... har inte kommit på det där med att trampa ännu...

Denna sena söndag läser jag Högbergs tankar... Peter skriver om betygshetsande Björklund och den senaste sammanvägda opinionsundersökningen där vi rödgröna har övertaget! Har själv postat ett inlägg på Öland(s)bloggen om vår gemensamma nominering till Årets Ölänning... Konstaterar också att min kropp känns så där härligt trött efter 6 km löpning... De nya skorna tvingade ut mig för första gången sedan målgången på Vasaloppet. Funderar allvarligt på om det inte ska bli Klassikern i alla fall nästa år!

fredag 28 maj 2010

Kittlande tanke...

Nu på morgonen läste jag en debattartikel Peter Westher och Henrik Andersson från Handelskammaren i Barometern angående en central flygplats i Sydostregionen. Det är en kittlande tanke som funnits hos mig sedan fellandningen på Emmaboda flygfält 1987... Artikeln tar även upp det mest känsliga med frågan om en storflygplats, bytänkandet. Det är tragiskt att vår region till så stor del präglas av revirtänk att vi inte kan se lösningar som till det stora hela är det bästa för regionen.

Ett måste för en storflygplats är dock kommunikationerna till och från Emmaboda som Peter och Henrik mycket riktigt lyfter. Det krävs både snabbare förbindelser mellan de tre städerna, Kalmar-Karlskrona-Växjö, samt en utbyggd pendeltågstrafik. I dagens Barometern går det också att läsa att de allianspolitikerna från Kronoberg, Bo Frank (m) och Gunnar Nordmark (fp) är negativt inställda till den planerade satsningen på pendeltåg. En förlängning av alliansregeringens bristande satsningar på infrastruktur månne... Som vanligt från högerhåll så låter det "vi har inga pengar", tror snarare det handlar om "vi har ingen vilja"!

onsdag 26 maj 2010

Tack Veronica för tipset!

Hel skönt klipp från Parlamentet... Tack Veronica för tipset!

Hemmafronten...

Denna onsdag var det meningen att det skulle blivit en liten utflykt till Smålandsstenar för att införskaffa en husvagn till partiet på Södra Ön. Resan blev dock inställd sent igår kväll då vi snubblade över en annan vagn bara några kilometer hemifrån istället. Tänk så det kan vara, när man har letat och letat i nästan två månader utan att hitta något intressant så tycker det upp två vagnar med någon dags mellanrum och den ena är nästgårds...

Hur som helst, med inställd Smålandsstenartripp ägnades dagen på hemmafronten. En riktigt skön dag där jag i lugn och ro kunde reda ut en del skrivarbete, fyllerijobb och kaffedrickande. Allt i lagom dos... Nu är mitt företag anmält till både Bolags- och Skatteverket. A-kassan och Inkomstförsäkringen underrättat. Första potentiella kunderna kontaktade. Det här känns riktigt bra...

För övrigt planerar Meja för ett myskalas som ska gå av stapeln till sommaren. Halva Saxnäs ska bjudas och det ska vara fokus på onyttigheter, glass, godis, chips osv. Idag kläckte hon det briljanta citatet "om någon äter för mycket onyttigheter så kan han få en banan sen kan han äta mer godis igen". Var får dem allt ifrån...

tisdag 25 maj 2010

Och hur var det med jobben?

Reinfeldt och moderaterna var under valrörelsen 2006 tydliga med att det var utifrån jobben de skulle dömas efter den här mandatperioden. Vid upprepade tillfällen har jag påtalat den allvarliga och skenande ungdomsarbetslösheten lokalt på Öland för kommunalråd Ingvarsson. Passivt har både Ingvarsson och Reinfeldt, liksom övriga moderata partianhängare, basunerat ut att all skuld ligger i den världsomfattande lågkonjunktur och finanskris som drabbat oss.

Verkligheten är en annan. Det är den förda moderata allianspolitiken som har förvärrat jobbkrisen och som idag kan utvärderas genom SCB:s arbetskraftsundersökning för aprilmånad 2010. Nu, 116 dagar kvar till valet, når arbetslösheten skyhöga siffror. 9,8% av befolkningen har inte ett arbete att gå till. Bland ungdomar mellan 15-24 år är sifran hissnande 30,1%. Sysselsättningsgraden är endast 63,7%.

I ljuset av dessa siffror kunde man hoppas på någon slags insikt bland borgliga politiker, men nä då. Centerpartiet och dess ungdomsförbund går istället ut och hävdar att arbetsmarknaden skulle må bra av att man knullar facket. En horribel och smaklös kampanj! Skolmajor Björklund och hans folkparti vill halvera ungdomars löner. Snacka om att slå på dem som redan ligger...

Utvärdera oss efter jobben var Reinfeldts uppmaning 2006. Ja. gärna! Vad Sverige och Öland behöver är någonting nytt. Ett socialdemokratiskt lett rödgrönt samarbete för jobben och för ungdomars möjligheter, både i riksdagen och på Öland!

Man ska ha husvagn...


Så var den då införskaffad, husvagnen... Nu ska den bara besiktigas, betalas, smyckas och utrustas. Sedan blir den värsta valvinnaren, vår mobila valstuga!

Vill idag även slå ett slag för den föreläsning på Ölands Folkhögskola som Kulturrådet arrangerar i samarbete med Kultur- och Fritidsnämnden tisdagen den 1 juni. Vem har råd att säga nej till kulturen är temat och det handlar om de samhällsekonomiska effekterna av att satsa på kultur. Föreläsare är Pernilla Warberg från Kultur & Näringsliv.

måndag 24 maj 2010

Politiskt ledarskap à la Mörbylånga

Så har vi då nått till vägs ände gällande den politiska organisationsöversynen av Mörbylånga Kommun. Vid mötet med styrgruppen idag kunde konstateras att det inte går att mötas för en stabil parlamentarisk överenskomelse. Nu återstår att se hur fullmäktiges ledamöter ställer sig vid junisammanträdet. "All" makt åt Kommunstyrelsen och dess ledamöter genom en ren utskottsmodell eller en målgruppsorienterad nämndsmodell med utrymme för demokratiskt inflytande?!?

Hela organisationsöversynen grundar sig, i mina ögon, främst i det misslyckade politiska ledarskapet som vår kommun drabbats av. Det valtekniska samarbete som ligger till grund för majoriteten orkar helt enkelt inte styra. De sex partierna var överens om att bilda majoritet efter valet men sedan dess har det politiska samarbetet lyst med sin frånvaro. C och M vill båda inneha ledartröjan, KD och FP är lojala mot Alliansen och MP och ÖP släpps knappt in i de beslutande rummen. Nä, Mörbylånga behöver något nytt och inte fyra år av samma samma...

Idag lanseras Öland(s)bloggen!

Idag är det 117 dagar kvar till valdagen den 19 september. Vi kan inte vänta längre, nu lanserar vi vår gemensamma blogg, Öland(s)bloggen.


På bloggen kommer jag och Ilko Corkovic under valrörelsen leverera våra åsikter om den politiska utvecklingen på lokal, regional och nationell nivå. Öland behöver en ny färdriktning, en socialdemokratisk! Vi är redo att ta över kommunalrådsposterna i de två ölandskommunerna. Ilko i Borgholm och jag själv i Mörbylånga. Vi gör ett annat Öland möjligt!

söndag 23 maj 2010

Kultur, en valvinnare?!?

Idag har styrelsen för Socialdemokraterna på Södra Öland fastslagit den plattform som ligger till grund för partiet lokalt i valet och den kommande mandatperioden. Nu ska det finputsas innan helheten offentliggörs någon gång innan sommaren. Känner personligen stor tillfredställelse till de sex områdena i Mörbylånga, möjligheternas kommun! Jobb och framtidstro är hörnstenar och befolkningstillväxten central.

Kulturen är en valfråga. Högberg skriver om det ur ett Vimmerbyperspektiv i sin söndagskrönika idag. Väl värt att läsa hans tankar om kulturens sprängkraft och hur bra kulturen kan vara för att förklara sammanhang och samhället. Peter Andersson å sin sida menar att den kulturpolitiska debatten inte tagit fart ordentligt och att valrörelsen blir bra mycket fattigare och torftigare på det viset.

Vi Socialdemokrater på södra Öland vill gärna ha en rikare valrörelse och tar därför ansats i kulturpolitiken inför valet på följande sätt...

Det kulturella utbudet är en väsentlig del av attraktionskraften för boende och besökare i Mörbylånga. Det lokala kultur- och fritidsutbudet är, tillsammans med vårt kulturarv, goda argument när vi marknadsför vår kommun. För att få en stabil befolkningstillväxt krävs stimulerande och attraktiva kultur- och fritidsmiljöer.

För att skapa ytterligare en dimension i Mörbylångas kulturliv vill vi utveckla samarbetet med kulturaktörer och föreningslivet. Det lägger grunden för fler kulturaktiviteter och ett mer kulturberikande södra Öland.

fredag 21 maj 2010

Netroots fredagsmyser...

Med en enkel liten film från vår toppstyrda rörelse startar vi nu gemensamt fredagsmys...

torsdag 20 maj 2010

Cykel-Inger...

Kom hem idag efter att ha varit på språng i 37 timmar. Stockholmstrippen med Kommunkonferensen var väldigt givande. Mona var klockren i sitt tal likaså Östros. Bosse Krogvig engagerade och panlen som leddes av alltid lika underbara Eric Sundström var oerhört intressant... Dagens övning i Oskarshamn med studieförbunden gav intressanta diskussioner utifrån Mats Trondmans analys av LUPP-undersökningen i länet...

När jag kom hem efter att ha hämtat de små guldklimparna på förskolan fick jag syn på Ulf Hedmans artikel om cykelbussen i Ölandsbladet. Cykel-Inger är i farten...

Såg även att min partikollega Johan Persson bloggat om cykelbussen utifrån den socialdemokratiska reservation som gjordes vid föregående KSAU i Kalmar...

tisdag 18 maj 2010

Avfärd sthlm 04.30

Kan bara konstatera att jag inte hinner det jag tänkt idag... måste i säng snart om jag ska orka köra mot sthlm 04.30... kul att komma iväg på partiets kommunkonferens och träffa andra socialdemokratiska företrädare från hela vårt avlånga land.

Noterar på Aftonbladet att skolmajor Björklund är i farten igen med sina pekpinnar. Nu vill han införa betyg från årskurs 4 för att eleverna ska ta skolan på störra allvar. Hur vore det att stimulera lusten till lärande istället?

måndag 17 maj 2010

- vilken lååång dag....

Lånar en feed från en kompis på FB som rubrik idag... Känns som om den beskriver dagens vedermödor väl.

Efter i runda slängar sex timmars sömn, avbruten endast vid ett tillfälle, var det morgonrace för att få iväg tjejerna till förskolan i tid. Hade själv möte med landstingsgruppen på Stufvenäs med början kl.09.00, vilket innebär avgångstid Glömminge senast 08.15. Lyckades klara 08.17 och med lite flyt i trafiken parkerades bilen 08.59 och jag hann med god marginal till mötet...

12.55 lämnade progressiv vänster plats för stockkonservativ höger på Stufvenäs parkering. Jag åkte vidare mot Mörbylånga och möte med styrgruppen för organisationsöversynen. På min plats parkerade Chatrine Påhlsson-Ahlgren (kd)... Väl på nästa möte diskuterades återremissen och en hemläxa gavs till partigrupperna, förhoppningsvis kan vi komma fram till en kreativ lösning på knuten... 15.50 bar det vidare mot Glömminge och hämtning av guldklimparna.

Meja hade idag plockat en vacker bukett med blommor, tio maskrosor, en gullviva och en tusensköna... Väl hemma 16.45 sorterades maskroserna ur och de två andra praktexemplaren togs in i vas... 17.30 stod Kinawoken med svamp på bordet och 18.05 var det återigen dax att bege sig i bilen mot Mörbylånga. Medlemsmöte på Nyquists café med start 19.00 och diskussion kring politiska riktlinjer. Jobb och framtidstro var centralt i ett givande möte som tog till ända vid 21.34. Efter ytterliggare några samtal startades bilen med riktning Saxnäs vid 21.55 och dörren kunde öppnas här hemma vid 22.22...

Puh - vilken lååång dag....

söndag 16 maj 2010

Euforisk söndag...

Vårt kära Kalmar FF kämpade till sig en härlig seger idag mot serieledande Helsingborg på Fredriksskans. Allsvenskans genom tiderna snabbaste mål av Daniel Mendes efter 6,4 sekunder följdes av en, i mina ögon, ytterst tveksam domarbedömning när samme Mendes får rött kort. Klart att han ska få gult för den tuffa tacklingen men rött när det är HIF:aren som provocerar fram gruffet, det är helt sanslöst... Kan i alla fall glädjas åt segern som nu för upp KFF på sjätteplats!

Vidare har familjen denna gråmulna söndag firat av svärfar som fyllde 75 år. Det gjordes med lunch på Hotell Skansen följt av ett besök på Lantbruks- och Motormuseumet i Störlinge... För alla traktorentusiaster är Störlinge rena Mecka, väl värt ett besök... Dagen avrundades med inköp av Mejas akvariefiskar och diverse prylar till akvariumet. 10 neontetror, en akvariedammsugare, håv, lite fiskmat och några växter blev det... Nu simmar de fridfullt runt i det kristallklara vattnet, riktigt rogivande faktiskt...

fredag 14 maj 2010

Fågelsång och solsken...

De senaste dagarna med kyla, regn, dimma och allmänt taskigt väder här hemma på Ön har inte gjort någon människa glad. Idag har vi haft fullt hus med min mor och far och deras respektive... Meja har varit helt uppe i varv och dragit med sig lilla Bella av bara farten. Det är underbart när de ska dansa loss till Pippi ena sekunden, spela spel i nästa för att sedan rusa iväg för att "hjälpa till" att duka bordet... Imorgon ska de små liven få hämta sitt akvarium som, framförallt, Meja sett fram emot så länge. Just nu sussar de sött efter den intensiva dagen...

Två tåg i timmen mellan Kalmar och Växjö är en rubrik i dagens Barometern. Johan persson och Anders Henriksson avslöjar planerna för en utbyggd pendlingstrafik. En efterlängtad satsning som även betyder oerhört mycket för Ölands befolkning. När dryga 50% av befolkningen i Mörbylånga pendlar ut från kommunen för sina jobb så är en väl utbyggd kollektivtrafik i regionen oerhört betydelsefull.

Ser verkligen fram mot dagar med både fågelsång och solsken, dessutom med tåg till Växjö var 30:e minut...Vad nu Kalmarborna ska i Växjö och göra ;)

torsdag 13 maj 2010

Årets jordgubbsodlare...

Hörde att årets första svenska jordgubbarna har börjat säljas på torget i Borgholm. Här kommer en skön scen från Nile City 105,6...

Karta och kompass!

En liten skara av Kalmars politiker har gått helt vilse och det drabbar nu stora delar av både Ölands och Kalmars befolkning. Det handlar om Kalmars nej till cykelbuss på Ölandsbron. Ett beslut som togs av en ytterst tillfällig majoritet bestående av tre personer.

Tre personer som nu alltså sätter käppar i hjulet både för besöksnäringen och för en miljövänligare pendling mellan våra kommuner. Allt för sina principers skull. Märkligt resonemang när det inte handlar om några kostnader för kommunerna. Från ett Öländskt perspektiv ter sig beslutet helt verklighetsfrånvänt.

Därför kommer jag och Tommy Eliasson att skicka en sommarpresent till Inger Hilmansson (fp) och hennes kamrater så de hittar tillbaka på banan igen. Varsin Ölandskarta från cykel- och vandringsledsprojektet ”Från fyr till fyr” kommer på posten tillsammans med varsin kompass. Trevlig sommar!

onsdag 12 maj 2010

Ny skola het fråga...

I dagens Ölandsbladet skriver Ulf Hedman om gårdagens beslut om att bifalla motionerna om en ny skola i Färjestaden. Något jag kommenterade här på bloggen igår.

Tyvärr har Hedman missuppfattat motivet för oss socialdemokrater att motionera om en kommunal högstadieskola i Färjestaden. Det grundar sig helt enkelt i behovet och önskemålen hos invånarna i norra kommundelen. Vi vet väl hur befolkningsstrukturen och elevunderlaget har förändrats över tid, en utveckling som kommer att fortsätta. Det gör behovet av en kommunal högstadie-, eller 6-9-skola allt större.

Vidare påstår Hedman att tankar om valfrihet inte skulle stå högt i kurs hos oss socialdemokrater. När det gäller vår syn på valfrihet så är frihetsbegreppet en av de grundläggande värderingarna för socialdemokratin. Personligen så tycker jag nog att valfriheten blir större med både en kommunal skola och en friskola i Färjestaden än med bara en friskola...

Slutligen ser Hedman motsättningar mellan den moderata och den socialdemokratiska motionen. Något som jag faktiskt inte kan hålla med om. Det handlar snarare om att vi använt olika begrepp. Högstadiebegreppet är på väg att ersättas av årskursbegreppet och innebär egentligen ingen motsättning. Den egentliga skillnaden är att vi socialdemokrater vill snabbutreda var, när, hur en ny skola kan komma till och moderaterna vill börja projektering omedelbart...

tisdag 11 maj 2010

Äntligen!!!

Dagens kommunstyrelse fick en lite oväntad vändning när vi skulle skicka min egen och Anders Hedlunds motion om ett kommunalt högstadium i Färjestaden tillsammans med moderaten Johan Gustafssons om dito till en fullmäktigeberening för vidare utredning. Vändningen innebar att vi socialdemokrater tillsammans med moderaterna biföll de båda motionerna. Nu ligger det slutliga beslutet hos fullmäktige om vi ska sätta spaden i marken eller fortsätta dra frågan i långbänk...

Vidare beslutade vi om ett långsiktigt arrende kring Granuddens badplats. En allt för segdragen fråga har till slut fått en tillfredställande lösning. Badplatsen blir kvar i kommunal regi och en driftig entreprenör får ansvara för service och skötsel... ÄNTLIGEN som den rosa overallsinnehavaren brukar säga...

I övrigt har denna härliga dag på solens Ö inneburit full njutning i den härliga vårvärmen. Har dessutom hunnit med att gå en rejäl match mot mossan i gräsmattan, nu ska det bara räfsas upp också...

måndag 10 maj 2010

Nattis och andra väsentligheter...

Var på gruppmöte med (s) i Mörbylånga ikväll. En relativt snabb genomgång av KS-ärenden inför morgondagen gav lite utrymme att lyfta andra väsentligheter. Kan konstatera att trycket för barnomsorg på obekväma tider ökar. När kommunen nu planerar en ny förskola i Snäckstrandsområdet måste vi se till att skapa möjlighet för en avdelning med Nattis. Något som vi var rörande överens om... nu måste vi se till att det blir verklighet!

Det korta mötet möjliggjorde också att jag fick se slutet av BP-KFF. När jag bänkade mig stod det 0-3 och enligt radiorapporterna under bilresan hem borde det bara varit att promenera hem de tre poängen. Men men fotboll är fotboll och det blev onödigt spännande ända in i det sista... Nu verkar det dock som flytet är tillbaka och att säsongen kan bli riktigt rolig trots inledningen...

söndag 9 maj 2010

Vad vilja Alliansen?

Du ser ut som ett frågetecken heter det i reklamen! Känner att jag säkert skulle kvala in i det epitetet när jag idag funderade över Alliansen. Läser att det borgerliga gänget luftade sitt valplattform igår på Stockholms centralstation. En plattform som, enligt SvD, bara innehöll tomma ord och ingen reell politik.

Peter Andersson reflekterar som vanligt på ett bra sätt över tillvaron och funderar över Alliansens inte-göra-lista med nio punkter. En lista som för övrigt även mp:s Peter Eriksson grubblade över på v-kongressen i helgen... Själv är jag ett frågetecken, varför presentera nio "inte punkter"? Är allt annat tänkbart???

fredag 7 maj 2010

Almedalen 2010, klart!!!



Ett härligt inlägg från Almedalen 2008 med Schyffert... Fick ikväll klart med boende och resa till sommarens begivenhet, Jiiippiiieee!

onsdag 5 maj 2010

Framtidstro...

De senaste dagarna har jag varit väldigt insluten i framtagande av valprogram, 1 maj-firande, vårmotion och en massa annat politiskt arbete. Väldigt roligt och givande men med en viss tendens att glömma bort att lyfta blicken och njuta av vardagen som händer runt omkring...

Framtidstro i de politiska diskussionerna betyder för mig att fånga de positiva bilder av framtiden som finns hos människor och göra dessa till verklighet. En vilja till utveckling, en vilja till förändring.

Framtidstro för våra döttrar är när de kan fantisera om morgondagen. Att få åka till förskolan, leka med sina kompisar, att få lära sig hur giraffer äter, att få säga tack för maten till Majlis i köket. Att helt enkelt njuta av vardagen som händer runt omkring...

tisdag 4 maj 2010

En rejäl attitydförändring, tack!

Idag presenterade Svenskt Näringsliv sin senaste ranking över företagsklimatet i landets kommuner. Mörbylånga kommun har så sakteliga rört sig uppåt i rankingen och når 206:e plats av landets 290 kommuner. Förvisso är det glädjande att vi har nått en bättre placering än fjolårets bottennapp, men en 206:e plats på rankinglistan över kommunernas företagsklimat är knappast något att stoltsera med.

Den stora skillnaden från förra året är att nyföretagandet i kommunen har sjunkit som en sten, från plats 79 till 206. Detta sker samma år som turismen, där mycket av nyföretagandet sker, upplevde ett rekordår i regionen. Något som är ju djupt oroande för framtiden...

Tyvärr kan jag också konstatera att kommunen återigen hamnar långt ner på rankingen när det gäller attityder gentemot företagare. Här behövs en rejäl attitydförändring, inte minst från oss politiker och våra kommunala tjänstemän. Vi behöver en betydligt mer aktiv företagarpolitik i kommunen och måste utveckla en mycket bättre dialog med de företag och företagare som vill satsa på sin verksamhet. Det krävs för att det ska kunna skapas fler arbetstillfällen på södra Öland!

måndag 3 maj 2010

Blue Monday så åttio :)

New Monday...

138 dagar kvar till maktskifte och en New Monday! En ny färdriktning för fler jobb, grön omställning och minskade klyftor i hela Sverige har idag presenterats! Sveriges avgående och Sveriges blivande statsminister har debatterat på Aktuellt. Alla rapporter som nått mig talar tydligt om en manlig debattör ur balans utan politik för framtiden och en kvinnlig debattör med gott självförtroende och en politik för Möjligheternas Sverige...

På Öland står den moderatledda majoriteten handfallen när Torslunda forskningsstation hotas av nedläggning. Kommunalråd Ingvarsson är totalt överraskad av beslutet som är en följd av den politik för forskning och högre utbildning som hans partikollegor för i riksdag och regering... Nu tas i alla fall frågan upp med berörd minister via en fråga från den socialdemokratiske riksdagsmannen Krister Örnfjäder... Frågan är vad den moderata kommunledningen är beredda att göra för att klara kvar en uppskattat verksamhet och en rad kvalificerade jobb på Öland?

söndag 2 maj 2010

Släpp kossorna loss det är vår!

I förmiddags var jag med tjejerna, min kära fru och morfar på kosläpp i Arontorp. Ett riktigt folknöje med mängder av barnfamiljer som fick njuta av härligt väder, små söta lamm och kalvar samt höjdpunkten när de ystra kossorna hoppade ut i hagen för grönbetet...

Idag presenterade också det Rödgröna samarbetet förslag på hur unga ska komma i jobb! På SvD skriver Sahlin, Eriksson, Wetterstrand och Ohly om satsningar på sänkta arbetsgivaravgifter för småföretag med 2 miljarder 2011 och 6 miljarder 2012. Den som anställer en arbetslös ungdom ska få sänkt skatt motsvarande hela arbetsgivaravgiften!

Glädjande är också den offensiva investeringen inom den viktiga besöksnäringen. För ökad turism och fler internationella evenemang föreslås bland annat 50 miljoner kronor per år till marknadsföring och arbete för internationella evenemang i Sverige.

lördag 1 maj 2010

Soligt 1:a Maj...

Under ett härligt soligt 1:a Maj hann jag både med det traditionsenliga demonstrationståget, tal av Laila Naraghi, Jimmy Block och en utfrågning av mig själv och Illko Corkovic samt supertrubaduren Franz och dessutom en underbar latte på Robert´s. Allt ihop i den härliga sommarstaden Borgholm... Bidde många superlativ där, men sedan var det en härligt dag också ;) Här kommer ett bildbevis...



I övrigt har jag denna röda dag lyckats städa ena bilen, grillat och deklarerat. En lyckad dag alldeles i början av maj...