fredag 30 april 2010

How You Remind Me...

8 eller 12%

Intressant läsning inför första maj på dn.se. Den nya opinionsundersökningen från Synovate visar att vi stärka av framgångar kan fira vår högtidsdag! Frågan är bara om skillnaden mellan blocken är 8 eller 12%? DN hävdar 8% men antingen glömmer man bort fyraprocentspärren eller så räknar man in SD i det borgliga blocket! Hoppas att det var spärren som glömdes bort...

Vårtal 2010 slutfört...

Upprymd är jag nu hemma igen efter en mycket trevlig kväll med valborgsfirande på Alunvallen, Degerhamn. Kul att mitt vårtal blev så uppskattat, tack farmor för inspirationen! Fick en bild från Roland som fångar stämmningen perfekt...



Här följer talet i sin helhet...

Hej alla valborgsfirare - våren är här!
Har ni tänkt på alla traditioner vi har och speciellt så här vid valborg. Vi hjälps åt att dra ris och släpa grenar och annat brännbart till en valborgseld och redan nu tycker jag mig känna förväntan i luften - elden ska ju tändas om en stund. Vi ska värmas, förundras och stå tätt tillsammans här i vårkvällen. Vi kommer tillsammans se på när ett helt år av trädgårdsavfall brinner upp framför ögonen på oss för att hälsa en ny trädgårdsperiod välkommen.
Även om man inte är religiös på det där traditionella sättet, finns det någon sorts skön yrsel i att upptäcka det första vårtecknet. Det känns precis som om det ändå fanns en högre makt, något större än oss själva, eller åtminstone någonting som vi inte kan begripa eller förklara. Är inte den mystiken egentligen djupare än alla tekniska underverk och medicinska mirakel? Jag menar - folk kan åka till månen och vi kan i princip byta organ med varandra - men hur går det egentligen till när hela naturen byter skepnad år efter år? Och upphör man någonsin att förundras över att det faktiskt blir löv på träden i år också?
Det här var några tankar som dök över mig efter det att Birgitta hade ringt och frågat om jag ville vårtala hos er här på Alunvallen ikväll. Men vem är då jag som står här på flaket ikväll? Helt kort så är jag en snart 40-årig tvåbarnspappa som bor i Saxnäs tillsammans med min fru och våra två döttrar, Meja hon är 4,5 och vår minsta Bella är 1,5 nu. Jag träffade min fru när vi båda läste ekonomi på Högskolan i Kalmar och vi hamnade i Saxnäs när vi letade efter en plats att slå ner våra bopålar på. Nu jobbar hon som företagsrådgivare på Ölands Bank. Själv sitter jag som vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden.
För ett par veckor sedan var jag tillsammans med övriga kultur- och fritidsnämnden i Mörbylånga och Borgholm och besökte bl.a. Södra Bruket. Valle och Gunvor tog väl hand om oss och visade oss runt vid Navet och uppe vid Konstens Geologiska trädgård. Under besöket slog det mig hur vackert det är härnere. En annan sak som också gick upp för mig var hur lik trakten här är min barndoms hembygd i Nävekvarn uppe i Sörmland. Båda trakterna har uppstått kring bruken och närheten till havet är slående. Känslan av arbetarkulturens historiska vingslag är också påtaglig på båda orterna.
Förra helgen var jag på släktbesök uppe i Nyköping. Då fick jag och min farmor tillfälle till en mycket trevlig pratstund. Farmor som nu är 88 år bor kvar ute i Nävekvarn. Pigg som hon är pysslar hon gärna i trädgården och det inte hon vet om trädgårdsskötsel är knappt värt att veta… Hur som helst så var hon lite orolig nu när hennes lillgrabb ska ge sig i kast med politiken på större allvar.
Michael sa hon lite allvarligt, det är väl inte lika illa på Öland som här hemma. Hon oroade sig för samhället eftersom Bruket där uppe under många år har gått på sparlåga och för inte alls så länge sedan gick den siste bruksarbetaren hem för gott. Hon berättade att det nu kommer förslag om att lägga ner skolan i byn och skjutsa barnen till Nyköping istället. Snart finns det bara sommargästerna och vi äldre kvar sa hon. Slutligen sa hon mycket allvarligare, det har nått en gräns nu förstår du Michael. Det kan inte fortsätta så här!
Den här typen av samtal mellan farmor och mig betyder väldigt mycket för mig. Det gör att jag känner mina rötter och att jag hittar en drivkraft att engagera mig för en bättre samhällsutveckling. Jag hoppas att det är flera av er som också är unnade att ha den här typen av samtal med nära och kära och att ni finner er egen drivkraft och det som känns viktigt för er!
Våren är något som har en alldeles speciell drivkraft men dess betydelse kan variera ganska mycket för oss beroende på perspektiv. För småbarn betyder våren att dem kan börja leka ute utan att behöva ha på sig tjocka overaller och vinterstövlar som hindrar alla rörelser. Det går nu att springa omkring obehindrat och skulle man ramla så slipper man snö innanför kläderna. Det finns också en massa nya saker att upptäcka. Plötsligt har fåglarna börjat kvittra och de första blommorna visat sig.
Småbarnsföräldrarna i sin tur får chansen att upptäcka våren på ett annat sätt. Istället för mörker, kyla och overallsbrottning så dras man med i barnens glädje över det nya ljuset och värmen. Det haglar av frågor om fåglar och blommor och många får bli glatt överraskade över en lätt tilltyglad bukett med snödroppar eller vitsippor.
Valborgsfirande är en uråldrig tradition och jag tror att det är viktigt att vi har våra traditioner. Samtidigt som vi ska vara rädda om våra traditioner i livet som ger trygghet så tror jag också att vi alla behöver röja ut det gamla för att ge plats åt det nya. Städa undan gamla projekt, avsluta sådant som hänger i luften, gå igenom högar som blivit liggande - allt för att ge plats åt något nytt. Vi behöver göra upp med en hel del gammalt och verkligen se till att elda upp vinterns skräp för att ge plats åt vårens nya grönska.
Låt oss vara rädda om traditioner som valborgsfirandet - att fira våren. Detta har nog en djupare innebörd än vad vi först tänker på. Seden att tända en brasa om våren är mycket gammal. Elden symboliserar värme och ljus men också något som avslutar det gamla - och därmed lämnar plats för det nya, nämligen för våren.
Så mitt råd till dig är nu - ta vara på detta tillfälle! Nu blir det ljusa kvällar, ljumma vindar, fågelkvitter, hjärtat kommer slå lite snabbare ibland och kraften och inspirationen att ta itu med saker blir allt större.
Så låt oss alla hurra för våren. Det är underbart att den är här igen!
Ett fyrfaldigt leve för våren! Den leve Hurra, Hurra, Hurra, Hurra!

torsdag 29 april 2010

Vårtal 2010

Imorgon har jag fått äran att hålla vårtalet nere i Degerhamn/Södra Möckleby. Har nyss lagt sista handen vid talet och det känns väldigt inpirerande och roligt. Här kommer ett litet smakprov av ett stycke som jag lånat... Det beskriver våren oerhört bra tycker jag!

...Även om man inte är religiös på det där traditionella sättet, finns det någon sorts skön yrsel i att upptäcka det första vårtecknet. Det känns precis som om det ändå fanns en högre makt, något större än oss själva, eller åtminstone någonting som vi inte kan begripa eller förklara...

tisdag 27 april 2010

Odells Tobleronefnatt...

Tog det slut i huvudet på Odell idag eller vad ligger bakom? Uttalandet av Odell idag om Tobleronepolitik var förhoppningsvis för honom själv, Kristdemokraterna och Alliansen en följd av tillfällig black-out. Tyvärr är det mycket som pekar på att det snarare handlar om ett typexempel av negative campaigning a la Karl Rove. Peter Andersson med flera skriver mer om det idag... Katrine Kielos skrev om det på Fokus för snart två år sedan...

Noterat: Rödgrön regering ger 9 miljoner mer till välfärden i Mörbylånga

Noterar att en rödgrön regering efter den 19 september ger kommun och landstingssektorn 12 miljarder mer i statsbidrag under 2011 och 2012 än vad en moderatledd alliansregering skulle ge. För Mörbylånga kommun skulle det innebära 9 miljoner friska kronor in för att klara jobben och välfärden på Södra Öland!
Sahlin eller Reinfeldt, valet är ditt!

måndag 26 april 2010

Att Zappa ett fullmäktige...

Kommunfullmäktige i Mörbylånga blev en intressant tillställning. För egen del så har jag för första gången zappat mig igenom ett fullmäktige. Med lätt feberkänning i eftermiddags så var enda utvägen för att närvara under kvällen att slänga i mig ett par Panodil Zapp och hoppas på positiv effekt... Effekten blev att jag tog mig igenom fullmäktige i något slags töcken. Tack och lov fanns det andra betydligt alertare partikamrater som kunde ta debatten!

Det intressanta med kvällen var framförallt att organisationsförändringen fick hemläxa då den skickades på återremiss till vissas förtret och andras lycka. Särskilt kan noteras att KD:s Nina Åkesson Nylander pläderade för en sak och ändå till slut röstade med sina Allianskollegor.

Något som hon dock inte gjorde i kvällens andra stora skiljelinje, tillläggsäskandet för förskolan i Snäckstrand. Har sa den moderatledda majoriteten nej (Nina ja) till mer investeringsmedel för en förskola med högre kvalitet och bättre möjligheter att tillgodose de behov som finns... Hoppas innerligt att Skolnämnden och förvaltningen lyckas trolla med knäna och ändå få till stånd en sund investering för framtidens barnomsorg i Färjestaden...

söndag 25 april 2010

Rödgrön äldresatsning...

Läser idag på Högbergs tankar att den Rödgröna majoriteten i Kalmar läns landsting satsar 27 miljoner på ett fortsatt kvalitetslyft av sjukvården av de mest sjuka äldre. Under tre år ska pengarna användas för att utveckla särskilda äldreteam vid sjukhusens akutmottagningar. En imponerande satsning på en grupp som verkligen behöver det!

I övrigt kunde vi inbitna rödvita idag konstatera att vi med nöd och näppe klarade hem en pinne ifrån gamla Ullevi mot GAIS. En match som i mina ögon i alla fall började med betydligt mycket mer hjärta än bottennappet mot AIK senast. Hade det inte varit för de tre-fyra på varandra uppradade personliga misstagen av Lantz, Lindberg, Nouri och Wastå vid 1-0 kunde matchen blivit det fall framåt vi verkligen behöver. Nu blev det mer en förlösande känsla när Sacramento till sist lyckades få in bolluslingen efter 93 minuter...

Nu över till den andra koppen te för att kurera den feberkänsla jag haft i kroppen under hela helgen...

torsdag 22 april 2010

Du blir som du umgås...

Satt idag på en föreläsning kring personligt entreprenörskap med Tomas Dahlin under Arbetsförmedlingens starta-eget-mässa. En go värmlänning från Arvika som var mindre nöjd med SYO-konsulenter och 80-talets svenska skola. Samtidigt väldigt nöjd med att det svenska välfärdssystemet gett honom flera chanser med bl.a. arbetsmarknadsutbildningar till Grafisk designer och Nätverkstekniker. Sedan tio år tillbaka är han egen företagare och nu åker han land och rike runt och föreläser.

Det som fastnade i mitt huvud efter föreläsningen var främst den värmländska dialekten, underbar att lyssna till... Men även två begrepp som han använde; Du blir som du umgås och Valda sanningar. När det gäller umgåsbiten hittade jag en bra artikel på Tomas blogg entreprenörskap.nu, läs den gärna!

När det gäller valda sanningar så drog mina tankar mig till politiken... Begreppet ger mig en förklaring till varför vi ser väldigt olika på samma fenomen. När Anders Borg och hans moderater anser att de lyckats med sysselsättningen eftersom det numerära antalet sysselsatta ökat är det en vald sanning inom den Borgska subkulturen. När vi socialdemokrater påpekar att den förda politiken misslyckats eftersom andelen sysselsatta i Sverige har minskat radikalt under de borgliga åren är det en annan vald sannning... Politiken handlar utifrån ett sånt resonemang om vem som får flest anhängare till sin valda sanning... hmmm...

onsdag 21 april 2010

Möjligheternas land...


Idag startar Mona Sahlin den nationella förvalskampanjen Möjligheternas land.

Ikväll har vi Socialdemokrater på Södra Öland en kandidatträff för den 30 personer starka fullmäktigegrupp som tillträder efter valet. Ska bli otroligt intressant att lära känna varandra närmare, diskutera våra arbetsformer, den blivande valplattformen. Allt med sikte på majoritetskifte om 150 dagar...

måndag 19 april 2010

Extreme Makeover part 2

Läser idag en väldigt bra artikel om de Regeringströtta i Fokus. Artikeln tar bl.a. upp Schlingmanns problem med genomförandet av moderaternas extreme makeover part 2. När partisekreterare Schlingmann ger ut klädkoder som syftar till att moderaterna ska lämna slips och pärlhalsband hemma för att dräkt och kostym skapar distans. Då dyker partiordförande Reinfeldt upp på Rudbeck gymnasium, Sollentuna iklädd tunna kalvskinnsskor, ljusgrå kostym, vit skjorta, röd slips.

Har moderatledaren inte läst sin parti­sekreterares guide? Eller tycker han som flera partikamrater, att råden är larviga?

söndag 18 april 2010

Innebandy och feber...

Så avrundas ytterliggare en helg på den sköna gröna ön. Faktum är att gräset börjat växa så smått och snart blir det dags för årets första klippning. Denna söndag blev det en hel del trädgårdsarbete eftersom stora tjejen vaknade med feber. Något som ställde in hennes dans och den planerade familjeutflykten till Äventyrsbadet. Får bli en annan gång istället...

Förutom rensning av land och blåsning av fjolårets löv så har denna söndag även innehållit lite politisk debatt på facebook med min gode moderatvän Johan Gustafsson. Idag började vi med sysselsättning/arbetslöshet och hamnade via medialogik till slut på sjukförsäkring och utanförskap. Alltid lika stimulerande att diskutera med Johan... Numer även kallad som Michael Sundborn, känd från TV se 09.38 in i klippet...

Vi var i alla fall överens om att det vore trevligt att arrangera en match mellan blocken i innebandy eller fotboll. Inspirerade av Landstingsmajoritetens deltagande i gårdagens innebandyturnering med landstinget... Något som går att läsa om på Landstingsmajoritetens blogg och se bilder från hos Greenjessica´s blog... Här bjuder jag på en bild av mig själv in action...

lördag 17 april 2010

Pamfletter och Centerretorik

I Ölandsbladet (6/4) förvånas centerpartisterna Annika Olsson och Hans Sabelström över min och Carita Svenras debattartikel om den framtida Socialdemokratiska politiken i Mörbylånga Kommun. När vi socialdemokrater utmålar våra idéer om att hela Södra Öland måste utvecklas, om att vara en tillväxtkommun med miljöfokus, om en barnomsorg och skola av hög kvalitet med närhet till brukarna, om fungerande VA i hela kommunen, om en omsorg för våra äldre som kännetecknas av kvalitet och tillgänglighet och om att ta tillvara möjligheterna inom kultur- och näringslivet, ja då är det tydligen inte tillräckligt unikt. En mycket märklig retorik.

Själv ser jag det istället som väldigt positivt om Centerpartiet gillar våra idéer och vill vara med på tåget. Mörbylånga kommun mår bra av samsyn i strategiskt viktiga frågor. Bra där. Däremot gör de lokala centerpartisterna den fullständigt ologiska kullerbyttan att påstå att vi socialdemokrater skulle misstro nystartade småföretag. Att skapa förutsättningarna för fler och växande småföretag är en viktig hörnsten i vår socialdemokratiska politik för nya jobb och hållbar tillväxt. Därtill blir det rent av komiskt med tanke på att jag själv är i startgroparna för mitt egna företag som kommer att rikta verksamheten till bl.a. nyföretagande och småföretag!

Olsson och Sabelström ger sig även in på att diskutera rikspolitik. Visst, allt hänger samman. Men att påstå att den nuvarande moderatledda alliansregeringen har lyckats med att bekämpa ungdomsarbetslösheten är väl magstarkt. Faktum är att ungdomsarbetslösheten i Sverige under de tre senaste åren drastiskt har försämrats jämfört med övriga Europa som en direkt följd av den förda politiken. Och hur fler jobb ska kunna skapas genom att som Centerpartiet vilja försämra LAS och göra det lättare att säga upp anställda förblir en gåta. Vi socialdemokrater vänder oss mot dessa försämringar. Vi vill skapa fler jobb genom att förbättra villkoren för företagare, fler riktade utbildningsinsatser, fler investeringar i välfärdssektorn och nya satsningar för att möta miljöutmaningarna. Det är en jobbpolitik för ett modernt välfärdssamhälle som inte leder till de växande sociala klyftor som vi ser idag. Det gör ett annat Öland möjligt!

Michael Granstedt
Socialdemokraterna i Mörbylånga Kommun

fredag 16 april 2010

Fredagsvideo från Anders Borg...

Skönt videoklipp med tanke på Borgs sista VÅP och helgens moderata rikskonferens i Göteborg...

Lunchnoterat...

Läste i Aftonbladet att Herr Schlingman gått ut hårt på den moderata rikskonferensen och kallat Sahlin, Ohly, Eriksson och Wetterstrand för ett gäng fuskbyggare med dåliga rör från gamla öststater.

Min fundering är då hur man ska se på honom själv. Kanske så här, Schlingman och Reinfeldt är en packe överklassslynglar från öfvre Östermalm, uppväxta på champange och rysk kaviar!

torsdag 15 april 2010

Hunden Molly och VÅPen

Idag var jag och knackade dörr i Degerhamn/Södra Möckleby. Strax brevid Alungården, som vi förövrigt anser ska byggas om till ett äldrecentra med 8 platser för omsorgsboende, träffade jag och Malin Hedberg den rätt ettriga taxen Molly och hennes Husse. Han bjöd in till ett bra samtal och konstaterade att den där Statsministern minsann behövdes sättas på plats. Statsministern och de andra i regeringen har ju monterat ner landet och nu måste ni socialdemokrater bygga upp det igen var Husses slutsats...

Samtalet blev särskilt intressant idag, samma dag som Regeringen Reinfeldt levererar sitt bokslut för mandatperioden. Läser på s-buzz om resultatet och det är idel röda siffror som levereras... Alla siffror går att hitta i regeringens budgetproposition.

Tillväxten lägre
Regeringen tvingas skriva ner sin prognos för tillväxten i år till 2,5 procent, jämfört med sin senaste prognos om 3,0. Sverige hade år 2006 en tillväxt om 4,2 procent (sida 10, bilaga 1).

Jobben färre
Sysselsättningsgraden har på fyra år sjunkit med 1,6 procentenheter. Det motsvarar 100 000 förlorade jobb (sida 10, bilaga 1).

Utanförskapet högre
Antalet personer med socialbidrag ökar med 30 procent mellan 2008 och 2010 (sida 192).

Underskottet större
De offentliga finanserna har på fyra år försämrats med från ett överskott om 70 miljarder kronor till ett lika stort underskott (sida 12, bilaga 1).

tisdag 13 april 2010

Lokomotiv för valseger!

Idag presenterade Mona Sahlin de personer som tillsammans med henne själv ska dra det socialdemokratiska tåget mot valseger den 19 september. Lokomotiven är i tur och ordning Ibrahim Baylan (som förövrigt gästade oss i Kalmar idag), Thomas Östros, Ylva Johansson, Sven-Erik Österberg, Leif Pagrotsky, Carin Jämtin och Thomas Bodström!



DN-debatt i dag presenterar Mona våra fyra vägledande mål; fler jobb, mer utbildning, minskad barnfattigdom och minskat socialbidragsberoende. I dessa mål är färdriktningen tydlig - en socialdemokratiskt ledd regering kommer i alla väsentliga beslut att sätta jobben först och ta kampen mot klyftor och ojämlikhet.

måndag 12 april 2010

Rödgrön valupptakt för landstingsvalet!

I morgon håller S, V och MP i Kalmar län gemensam valupptakt i Kalmar. Vid valupptakten presenterar de rödgröna samarbetspartierna den gemensamma valplattformen. Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet vill möta väljarna till landstingsvalet med en gemensam rödgrön politik.

För tre år sedan sjösatte den rödgröna majoriteten i landstinget ett särskilt utvecklings- och förbättringsarbete och avsatte 30 miljoner kronor. Vår övertygelse är att förbättringsarbetet måste fortsätta. Därför avsätter vi nu ytterliggare 20 miljoner kronor. Pengarna ska användas av medarbetare och arbetslag i landstinget för att bland annat korta ned vårdköer och göra vården säkrare.

Sjukvården ligger idag i topp när det gäller korta vårdköer och nöjda patienter. Vårt mål är att sjukvården i länet ska bli ännu bättre. Vi vill ge medarbetarna fortsatt goda förutsättningar att bedriva ett aktivt förbättringsarbete. Alla medarbetare ska involveras i arbetet så att vi tillsammans ska kunna erbjuda Sveriges säkraste sjukvård.

söndag 11 april 2010

Söndagsnotis...


Denna söndag kan det vara värt att notera att det är 160 dagar kvar till den 19 september då 4 års styre av den moderatledda alliansen i Sverige och Mörbylånga ska utvärderas...

Borg "förklarar" sig...

lördag 10 april 2010

Demoskop: Monas parti ökar mest!

Ser att Demoskop kommit med ytterliggare en opinionsundersökning där vi Rödgröna går framåt igen. Vi Socialdemokrater ökar mest i undersökningen men förgäves letar jag efter de tjocka rubrikerna i gammelmedia: Mona bryter trenden och ökar mest!

I Aftonbladet pratar man om "opinionslyft för oppositionen" och SvD har exakt samma rubrik medan Expressen tänkt själva och säger "MP får högsta demoskopsiffran någonsin".

Kulturbloggen spår man panik i högerleden och Alliansfritt skriver om Karlskrona där Moderaterna nu försöker göra en ny extrem makeover, den här gången med sikte på miljöpartiet. In Your Face konstaterar att det nu är skarpt läge när KD tokrasar under fyraprocentspärren!

fredag 9 april 2010

Farbror Barbro... skönt fredagsmys...

Kalmar län under LUPP...

Har tillbringat dagen i Oskarshamn med den regionala konferensen för Lokal Uppföljning av Ungdomspolitiken, LUPP. En mycket givande dag som visar betydelsen av att sätta ungdomspolitiken högt på agendan. Mats Trondman stod för taktpinnen när han presenterade sin rapport av LUPP-enkäterna på korsan och tvärsan, både med regionala och lokala glasögon på... Akkomp skriver mer om konferensen på sin blogg...

Intressant tänk kring sfärer inom ungdomspolitiken där tillit, erkännande, skola, fritid och inflytandefår en avgörande framgångsfaktorer för ungdomars upplevelse av samhället. Även bra diskussion kring ungdomar som väljer att stanna på hemorten, de som flyttar iväg och de som kommer tillbaka. Är själv övertygad om att alla tre grupperna har lika stor betydelse för orten på sikt. Genom att uppmuntra ungdomar till sina drömmars längtan skapas en tillåtande attityd som stimuleras alla tre grupperingar, vilket också medför utveckling för hemorten...

torsdag 8 april 2010

Bluffande Borg

Det är alltid lika fascinerande när finansminister Anders Borg går ut och presenterar den moderata politiken. Ibland funderar jag på om han verkligen tror sig själv?!?

Nu senast säger bluffande Borg som vanligt en sak medan den förda allianspolitiken visar något helt annat. Vårpropositionen som kommer i nästa vecka gynnar främst låginkomsttagare och kvinnor, säger Anders Borg till DN.

Nya beräkningar från riksdagens utredningstjänst visar att den procentenhet av befolkningen som tjänar mest, cirka 50 000 personer med inkomst på en miljon kronor eller mer per år, tillsammans fått 3,6 miljarder kronor genom alliansregeringens politik. Dvs nästan lika mycket som de 25 procent som tjänar minst har fått, 3,7 miljarder kronor.

Det är klassisk moderat politik. Den skapar inga jobb, bara mer utanförskap.

Rödgrön kulturoffensiv!

Det var glädjande besked som kom igår när den rödgröna kulturpolitiska arbetsgruppen presenterades. Målet är att öka möjligheterna för fler att utöva och ta del av film, musik, litteratur, dans, teater, konst och utställningar – via modern digital teknik och på andra sätt. Inriktningen för gruppen är enligt DN att "höja ambitionsnivån inom kulturpolitiken inför de kommande åren". Ledord kommer att vara "kvalitet" och "tillgänglighet".

Arbetsgruppen kommer att ledas av Leif Pagrotsky (S) och består i övrigt av Siv Holma (V) och Esabelle Dingizian (MP). Det går med lätthet att konstatera att den nuvarande alliansregeringens ambitionsnivå när det gäller kultur har varit allt för låg...

söndag 4 april 2010

Förtroendet för högerns manliga partiledare störtdyker!

Rubriken får ses som en alternativ rubriksättning till dagens förtroendemätning för våra partiledare. Det är sanslöst hur all gammelmedia satsar allt för att misskreditera Mona Sahlin som ledare. Gemensamt för artiklarna i dagens Aftonbladet, SvD och DN är att fokus läggs på den partiledare som tappar fjärde mest. Samtliga av borglighetens tre manliga partiledare har ett större förtroendetapp. Något som bl.a. Krassman konstaterar på In Your Face!

I dagens SIFO tappar Jan Björklund mest med -8%, Fredrik Reinfeldt och Göran Hägglund backar -7%. Den manliga högertrion följs av Mona Sahlin med -6%, Maud Olofsson med -3% och Lars Ohly -2%. För Maria Wetterstrand och Peter Eriksson är det första mätningen på enskilt mandat varför jämförelsetal inte går att ta fram.