fredag 11 juli 2008

Födelsedag och tårtbak...

Idag är det min trettioåttonde födelsedag och det är en rätt skön dag. Först vaknade jag av en entusiastisk dotter som vilja ge mig en ko... tack och lov bara på bild. Efter lite lugn och skön morron kom mor min för att passade Meja så jag kunde åka och klippa mig, gå på stan och ta en fika.

Nu har dem åkt upp till Borgholm för övernattning och jag är helt själv hemma och håller på med tårtbak inför det "stora" firandet imorgon. Det var bra länge sedan jag stod och bakade "min" specialtårta, faktiskt riktigt avkopplande när allt flyter på och man ska vänta en och en halv timma på att tårtbotten ska bli klar ;)

Ikväll blir jag och A-C m.a.o själva och ska spendera detta ovanliga tillfälle med en middag för två på Helené & Jörgen och därefter biopremiären för Mamma Mia. Känns som en skön födelsedag...

lördag 5 juli 2008

Mysig morgon

- Jag kan inte ramla, upprepar Meja gång på gång medan hon klättrar runt i soffan, på armstöd, pappas rygg och mellan fotölj och soffa... Nej i hennes värld är inget omöjligt och hon klarar allt. Visst vore det skönt att slippa alla begränsningar ;)

Nicke och Nilla rockar loss på tv:n och Meja är helt begeistrad. Själv njuter jag mest av den mysiga morgonen och funderar på livet framöver... först semester sedan väntar en spännande tid som tvåbarnsföräder i mitten av september. Ser verkligen fram emot det samtidigt som jag hoppas att vi verkligen mäktar med allt runt ommkring.

Det står ju lite nya politiska utmaningar när Jan Rydström tyvärr slutar som vice ordförande i nämnden. Det ska bli intressant att få den rollen, samtidigt blir det tomt utan honom där... han har alltid järnkoll på saker bakåt i tiden, något jag definitivt kommer att sakna...

onsdag 2 juli 2008

Semester eller inte semester, det är frågan...

Det var den semestern det... Mötet igår kväll med AU och revisorn tilllika fd föreståndaren för Folkets Hus blev inte riktigt vad jag hade hoppats. Hade för avsikt att spåna kreativt för att hantera personalkostnaderna/situationen till hösten. Tyvärr gick jag därifrån med ett helt annat uppdrag och många negativa synpunkter.

Det är inte helt lätt att vända skutan om man inte är överens om vilket håll man ska åt... Nåväl semestern får väl vänta några dagar och diverse samtal och kontakter får tas istället. Den som blir mest lidande är stackars Meja som inte får sina efterlängtade ledighetsdagar bara med pappa för skoj och bus...